Kræver erstatning for solskader

Det kan være farligt at tage sol i et solarium. Det ved fem forbrugere i Holbæk alt om. I fredags fik de kraftige forbrændinger, efter at have nydt solen i et fitnesscenter i Holbæk. Nu kræver en af dem erstatning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag mødte tre af ofrene for den kraftige sol op i fitnesscenteret, for at få en undskyldning og en forklaring på, hvorfor det gik så galt i et af solarierne. Ingen af de tre tre unge, der i dag mødte op i fitnesscentret, er nybegyndere. Alligevel lagde de ikke mærke til, at der manglede et filter på solariet.

- Når man skal ind i en sol, så lukker man bare øjnene. Det kan ikke være mit ansvar at undersøge om solen er i orden, siger Mikkel Frederiksen, der blev forbrændt.

Trine Skaarup fik andengradsforbrændinger. Nu kræver hun erstatning.

- Jeg har tænkt mig at lægge sag an mod ham Michael Hjørne, der ejer solcentret, men det kommer ikke så meget an på pengene nu - det er mere at jeg kommer til at se pæn ud igen.

Fitnesscentrets ejer undrer sig over at solariet svigtede.

- Vi tror der er en person der har ramt solen, som simpelthen har slået filterpladen, så den er blevet løs. Og så har vedkommende "glemt" at fortælle os at der er sket skade på apparatet.

Michael Hjørne mener dog ikke tilsynet med solariet har svigtet.

- Vi har haft solarier i tolv år, og vi har aldrig oplevet sådan noget her før.

Efter et par hektiske dage med kolde omslag, håber de unge nu at det værste er overstået. Men solen - den vil de ikke få lov at bade i næste års tid, hverken den rigtige eller den kunstige.

Michael Hjørne prøver nu at sikre sig mod gentagelser.

- Vi vil lave en tegneserie der viser hvordan solen ser ud når den er i orden. Sådan skal den se ud! Så kan gæsterne kontakte os hvis der er noget i vejen.

I brancheforeningen, Dansk Solarie Forening, siger Henrik Marx:

- Vi har kun en enkelt gang før, oplevet at sådan et UV-filter har forskubbet sig, og på de mest moderne sole, vil sådan noget som det her slet ikke kunne ske. I de nyeste sole vil indbyggede sikkerhedskontakter slukke solen hvis filteret ikke sidder rigtigt