Kommuner overtræder loven (Video)

Holbæk er een af de kommuner, der fyrer deres medarbejdere for i stedet at ansætte aktiverede med løntilskud. Det er overtrædelse af loven, mener FOA. Men kommunerne ser det som en nødvendighed, fordi de skal spare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Pædagogmedhjælper Susanne Pedersen har de sidste 4 måneder gået hjemme, fordi hun mistede sit arbejde. Hun skulle spares væk lød begrundelsen fra Undløse Børnehus i Holbæk.

- Jeg var meget meget vred og fortvivlet. Jeg skrev til lederen i  børnehuset og nævnte, at hvis der i det nye år kom flere midler, ville jeg gerne tilbage, siger Susanne Pedersen.

[video:100212_fyret_ansat_loentilskud.flv]

Det var sådan hun fandt ud af, at Undløse Børnehus ikke kunne bruge hende mere. De havde i stedet ansat to i aktivering med løntilskud til at varetage hendes gamle job.

Holbæk Kommune er ikke den eneste, der bruger denne metode. I Vordingborg kommune blev otte husassistenter fyret, mens de arbejdede deres opsigelsesperiode ud, skulle de oplære de nye løntilskudsansatte.

Ifølge FOA er det overtrædelse af reglerne. Man må kun ansætte folk hvis man udvider, men det er ikke tilfældet her.

- Kommunen må kun ansætte folk i løntilskud, hvis der sker en reel udvidelse af det personale, som i forvejen er på arbejdspladsen. Det vil sige, at hvis du fyrer 10 medarbejdere og derefter ansætter 10 nye, der får løntilskud, så overtræder man loven, siger FOAs næstformand Mona Striib.

Men borgmesteren Søren Kjærsgaard (V) påpeger, at det ikke er den generelle måde, man arbejder på i Holbæk Kommune.

- Det er nornamlt ikke sådan vi arbejder, men jeg kender ikke til den konkrete sag. Jeg går ud fra, at hvis vi har overtrådt loven, så kontakter FOA os, siger er Søren Kjærsgaard.

Susanne Pedersen har forståelse for at kommunen skal spare, men føler sig ikke rimelig behandlet.

- Jeg kan godt forstå at de skal spare, men jeg kan ikke forstå det skal gå ud over mig. Jeg tror det er på grund at statistik, man får to i job og kun én arbejdsløs, siger hun.