Kommuner går sammen om børns skæve tænder

Kalundborg, Odsherred og Holbæk vil gå sammen om en fælles tandreguleringsklinik for børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal der sættes ind mod børns skæve tænder. 

Det er i hvert fald tanken bag forslaget om etableringen af et fælles tandreguleringsklinik mellem Kalundborg, Odsherred og Holbæk. Et forslag, som blev vendt på Holbæk Kommunes udvalg for Læring og trivsel for børn og unge forleden.

Det skriver Sjællandske. 

quote Jeg håber selvfølgelig, at Odsherred, Kalundborg og Holbæk kan finde sammen og få skabt en rigtig god tandregulering i fællesskab

Lars Dinesen, formand for udvalget Læring og Trivsel

Mangel på specialtandlæger

Tilbage i 2011 var der snak om en lignende klinik, hvor også Sorø og Ringsted var involveret. Der var dog mangel på specialtandlæger, som ville være med, og derfor blev det dengang bare ved snakken. 

Men i Holbæk Kommune håber Lars Dinesen (S), formand for udvalget Læring og Trivsel, at samarbejdet bliver til noget. 

- Jeg håber selvfølgelig, at Odsherred, Kalundborg og Holbæk kan finde sammen og få skabt en rigtig god tandregulering i fællesskab. Udover at vi går sammen om økonomien i det her, vil det også være med til at sikre, at vi kan levere den ydelse på et højt niveau. Og det er det bedste ved det her, synes jeg, siger Lars Dinesen til Sjællandske. 

I Kalundborg Kommune er der mangel på specialtandlæger. Og bliver forslaget en realitet bliver klinikken med al sandsynlighed placeret i Holbæk. I Odsherred tager børne- og uddannelsesudvalget sagen op på mødet i februar.