Kommune: Vi havde bosted i kikkerten

Bostedet Lille Stokkebjerg blev fulgt intensivt af Holbæk Kommune, der var utilfredse med anvendelsen af magt på stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev brugt for megen magt overfor beboerne på bostedet Lille Stokkebjerg ved Jyderup.

Det oplyser Holbæk Kommune, efter en tidligere beboer og en tidligere ansat i dag står frem i BT med hård kritik af en meget hårdhændet og voldelig disciplin på bostedet.

Ikke styr på regler om magtanvendelse

Efter at have modtaget klager om meget fysisk disciplin på centeret valgte kommunen da også i 2009 at gennemføre hele 5 tilsynsbesøg på bostedet.

LÆS OGSÅ: Massiv kritik af tidligere opholdssted

- Vi oplevede bostedet som et turbulent sted, hvor der var stor udskiftning i personalet, og hvor der samtidig ikke var nok uddannede pædagoger. Samtidig var der ikke viden nok om, hvornår der blev brugt magtanvendelse og hvordan det skulle dokumenteres, siger Tilsynschef i Holbæk Kommune, Henriette Lindberg, til TV2 ØST.

Kommunen fandt situationen så kaotisk, at de faktisk selv trådte ind og underviste de ansatte i de gældende regler på området.

- Vi indgik i et samarbejde med bostedet for at forbedre niveauet, og vi underviser blandt andet personalet i retningslinjerne for magt-anvendelse. Og vores kontrolbesøg på stedet viser faktisk, at det virkede, og der er meget færre problemer bagefter, fortæller Henriette Lindberg.

LÆS OGSÅ: Massiv kritik af tidligere opholdssted

De fik styr på situationen

Kommunen betragter i dag indsatsen som vellykket, selvom der skulle en ny leder til på bostedet før situationen for alvor kom på ret spor.

- Vi havde ingen kritiske kommentarer, da vi besøgte bostedet i 2010, og heller ikke i 2011 kort før det lukkede, siger hun.

Det har ikke været muligt for TV2 ØST at få en kommentar til kritikken fra bostedet Lille Stokkebjerg, der lukkede i 2011.