Kommune står fast: Der skal være restaurant i families hus

I flere år har der været stridigheder om et tidligere traktørsted ved Maglesø. Nu vil Holbæk Kommune have stedet skrevet ind i lokalplanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien Rohde troede, de købte deres drømmehjem ved Maglesø.

Men gennem flere år har det været stridigheder om ejendommen på Maglesøvej 6 lidt ude for Holbæk.

Stedet har tidligere været traktørsted, og det ønsker Holbæk Kommune, at det bliver ved med at være, selvom familien flyttede ind i huset med den drøm om, at de kunne bruge halvdelen af stueetagen som bolig, mens den anden halvdel skulle bruges som erhverv. Dog ikke som traktørsted.

quote Vi er enormt ærgerlige over, at vi ikke kan finde en løsning som tilgodeser både Holbæk Kommune, os som ejere, og brugerne af området

Nels Hede Rohde, Maglesø

Den drøm ser dog ud til at fordufte.

Kommunen har på et byrådsmøde den 14. marts nemlig nedlagt forbud mod at bruge traktørstedet til andet end restaurant og ønsker dermed at ændre lokalplan sådan, at stedet ikke må bruges til andet.

Yndet udflugtsmål for lokale og turister siden 1939

Det betyder, at familien Rohde risiker at få en restaurant i stueetagen. I øjeblikket bor familien på 1. sal, men de vil gerne kunne bruge stueetagen. 

Artiklen fortsætter under billederne:

Huset ved Maglesø.
Huset ved Maglesø.
Foto: TV ØST
Parret håber at kunne bruge stuen her som opholdsstue. Men kommunen vil det anderledes.
Parret håber at kunne bruge stuen her som opholdsstue. Men kommunen vil det anderledes.
Foto: TV ØST

- Vi er enormt ærgerlige over, at vi ikke kan finde en løsning som tilgodeser både Holbæk Kommune, os som ejere, og brugerne af området, sagde Nels Hede Rohde til TV ØST tidligere i marts.

Bygningen og området lidt uden for Holbæk har været et yndet udflugtsmål for lokale og turister siden 1939, hvor det også startede som traktørsted. Derfor vakte det også stor opsigt, da Line og Nels hede Rodhe opsagde den daværende forpagter af traktørstedet, som lukkede i oktober.

Se referatet fra byrådsmødet den 14. marts her.