¨

Kommune skyder redning af Nordvest FC til hjørne

Foto: TV ØST

Politikerne i Holbæk har besluttet at skyde beslutningen om en økonomisk redningskrads til Holbæk B&I til næste år.

Der er ingen hurtig redning på vej af Nordvest FC.

Det besluttede politikerne i Holbæk på et møde onsdag aften.

Her skulle politikerne stemme for eller imod en redningspakke til Holbæk B&I - klubben bag Nordvest FC.

Klubben kan i år præsentere et underskud på 900.000 kroner. Derfor har de brug for hjælp fra kommunen, hvis klubben skal overleve. Forslaget som byrådet skal tage stilling til i aften lyder på, at klubben skal have fordoblet støtten fra kommunen de næste tre år. I alt vil de så få 2,4 millioner kroner i støtte.

Det skaber debat i en kommune, hvor der skal spares hundredvis af millioner de næste år.

Borgere splittede

- Jeg synes det er fedt, det er der. Det er ikke det. Men jeg kan ikke se, at det skal være et fælles problem, som det vil være, når vi skal betale med vores skattekroner til en fodboldklub, når der bliver sparet så meget på vores daginstitutioner, siger Dennis Klavsen fra Tølløse.

- Jeg kan godt se, der er noget værdi i det. De trækker nogle gode kampe ind imellem. FCK har været her og Brøndby har været her. Det giver jo noget omtale til byen og kommunen, siger Niller Nielsen fra Ugerløse.

Hele dagen har fodboldklubben og medlemmer af byrådet været til møder om sagen. Og byrådet er splittet.

- Jeg mener, der er potentiale i klubben. De har været tæt på at rykke op i 1. division flere gange, og konsekvenserne af at de bliver tvangsnedrykket og går konkurs er rigtig store, siger Emrah Tuncer, der er formand for Kultur-udvalget og byrådsmedlem fra de Radikale Venstre.

- Det er et dårligt signal til det øvrige frivillige idrætsliv, at man fordi man har haft en dårlig bestyrelse, og ikke har haft mod til at træffe de rigtige beslutninger, så skal komme her og efterfølgende få 2,4 millioner kroner, siger Steen Klink der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

04:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App