Kommune sætter priserne ned på grunde

Holbæk Kommune har fået ejendomsmæglere til at vurdere priserne på ejendomme og grunde, og det har gjort, at priserne kan sænkes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Byråd har godkendt en nedsættelse af salgspriserne på en række af sine egne grunde og ejendomme. Det skriver kommunen i en pressememeddelelse.

Det usædvanlige skridt er resultatet af en tidligere byrådsbeslutning om at prissætte grundene individuelt.

- Vi har simpelthen fået ejendomsmæglere til at vurdere hver enkelt ejendom eller grund. Det har vi gjort for at få nogle priser, der er opdateret i forhold til markedspriserne, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Gang i salget

Ejendomsmæglernes vurdering har i mange tilfælde ført til en nedjustering af priserne, og det glæder faktisk borgmesteren.

- Det betyder forhåbentlig, at vi kan sætte lidt mere gang i salget af grunde og ejendomme her i Holbæk Kommune. Det er vigtigt at huske på, at når vi sælger en grund eller en ejendom, betyder det nye tilflyttere, nye virksomheder og dermed vækst og mere lokal beskæftigelse i vores kommune, siger Søren Kjærsgaard.

Sagen blev behandlet på et lukket punkt, fordi sagsfremstillingen også nævner minimumspriser på de udbudte grunde og ejendomme.