Kommune hængte ansatte ud på nettet

Holbæk Kommune offentliggjorde notat med personfølsomme oplysninger på sin hjemmeside. Her stod der, hvem der risikerede fyring blandt rengøringsassistenterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune lagde et internt notat ud på sin hjemmeside med personfølsomme oplysninger om, hvilke rengøringsassistenter der risikerede fyring. Men både Datatilsynet og Ombudsmanden afviser at gribe ind. Det skriver Fagbladet 3F.

Medarbejderne blev i starten af året hængt offentligt ud, da det interne arbejdsnotat i fire dage lå på kommunens hjemmeside. Her fremgik det blandt andet, på hvilke skoler og institutioner personalet skulle skiftes ud, hvor der var givet skriftlige advarsler, og hvor kvaliteten af rengøringsassistenternes arbejde var for dårlig.

Datatilsynet og ombudsmanden afviser

3F valgte at klage til først Datatilsynet og siden Ombudsmanden, men begge steder afviser man at tage sagen op. De henviser til, at notatet kun var offentliggjort i et kort tidsrum, og at Holbæk Kommune har erkendt, at der var tale om en fejl.

Myndighedernes tilbagemelding overrasker Marianne Henriksen, der er forhandlingssekretær i 3F. Hun syntes ikke, at fire dage er et kort tidsrum.

- Jeg får en fornemmelse af, at fordi det er helt almindelige lønmodtagere, er det ligegyldigt, at de er blevet hængt ud på kommunens hjemmeside. Hvad hvis det havde været personfølsomme oplysninger om kommunalpolitikere, der pludseligt lå offentligt tilgængeligt på en hjemmeside? Havde myndighederne mon reageret anderledes, siger Marianne Henriksen.

 

Holbæk Kommune beklagede tilbage i januar sagen og oplyste, at der var sket en menneskelig fejl.

/ritzau/