Kommune: Det skader ens sag at gå under jorden

Det har ikke gavnet en 30-årig kvindes sag, at hun valgte at gå under jorden med sin nyfødte søn. Det fastslår Brønderslev Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 21. juni valgte Winnie Christensen at gå under jorden med sin nyfødte søn, fordi han stod til at blive tvangsfjernet. Brønderslev Kommune havde nemlig vurderet, at barnets sundhed og udvikling var i fare, hvis han blev hos sin mor.

Winnie Christensen blev efterlyst af politiet og efter at have været gået under i to uger, valgte hun tirsdag at melde sig selv til politiet og overgive sin søn til de sociale myndigheder.

Brønderslev Kommune er glade for, at hun har meldt sig selv - men ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag.

Kommunens Børne- og Familiechef Inge Gorm Andersen fastslår dog, at det aldrig fremmer ens sag at gå under jorden.

- Det viser noget om evne til forældreomsorg, siger hun.

Mulighed for at få barnet hjem

Der er dog fortsat en mulighed for, at Winnie Christensen på et tidspunkt kan få barnet hjem igen.

- Sandsynligheden er der. Vi vil altid arbejde hen imod en hjemgivelse af barnet. Her vil det være afgørende, at forældrene er blevet bedre til at imødekomme barnets behov. Vi vil støtte forældrene, så deres omsorgsevne opkvalificeres, forklarer Inge Gorm Andersen.

Derudover fastslår hun, at kommunen kun meget nødigt tvangsfjerner et barn, og at det kun sker, når de ikke kan se en anden udvej.

- Det er kun noget vi gør, når der er en åbenbar risiko for at barnet vil lide skade fysisk, følelsesmæssigt eller socialt. Vi vil altid se, om vi kan kompensere ved forebyggende foranstaltninger, men hvis det vurderes, at det ikke er nok, har barnet brug for andre primære omsorgspersoner, siger hun.

Efter kvinden henvendte sig til politiet tirsdag, blev barnet udleveret til Brønderslev Kommunes socialforvaltning. Her gennemgik barnet en sundhedsundersøgelse og blev efterfølgende afleveret til en plejefamilie.