Kommune anklages for at svigte børn

En kvinde fra Holbæk blev for to uger siden, ved retten i Holbæk, idømt 6 måneders fængsel, for at have slået og mishandlet sine tre børn. En af naboerne til familien, mener at Holbæk kommune har været alt for længe om at reagere

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Halby er nabo til familien. Han har flere gange været vidne til overgreb mod børnene, -og også kontaktet Holbæk Kommune. Men der skulle gå mere end syv måneder før børnene blev fjernet fra hjemmet:

- Hvis Holbæk kommune ikke har handlet for sent, er der noget galt i lovgivningen, siger Henrik Halby.

Henrik Halby har som ansvarlig nabo til familien, flere gange forsøgt at hjælpe moderen, men uden resultat. En dag giver hun ham dog alligevel en kopi af et brev, sendt fra børnenes skole til kommunens Socialcenter. Af brevet fremgår det, at de tre børn mistrives i skolen, og en psykolog citeres for denne vurdering af to af børnene:

-Han må dog konstatere, at testen ikke kan gennemføres da begge børnene har det så dårligt, at de har stærkt brug for hjælp, siger Henrik Halby.

Brevet er dateret juli 2009. Alligevel sker der ikke, - ihvertfald ikke som naboerne ser det, noget afgørende før syv måneder senere, i februar 2010, hvor det ene barn må forbi den lokale skadestue med skader:

-Der er noget galt, at barnet skal på skadestuen før der er nogen der gider lytte på os, siger Henrik Halby.

Holbæk Kommunes Borgmester, Søren Kjærsgaard (Venstre), vil ikke kommentere på den konkrete sag, men siger dog i dag:

-Uanset om vi har gjort hvad vi skulle er det ikke godt nok når børn lider overlast.

Borgmesteren har nu bedt kommunens forvaltning udarbejde en redegørelse, der senere skal l vurderes i kommunens Børneudvalg:

-Vi vil ikke have sådan nogen sager på dagsordenen, og derfor gør vi naturligvis det, at vi evaluerer i alle ender og kanter, om der er noget vi kunne have gjort for at den konkrete sag ikke var opstået, men og for at det ikke skal gentage sig.