¨

Kom med bag kulisserne i populær julekalender

I december viser DR Wikke og Rasmussens julekalender, Julestjerner, som udspiller sig i landsbyen Brorfelde og er optaget på Observatoriet. Foto: DR

Brorfelde Observatorium åbner de næste måneder op for, at man kan gå på opdagelse bag kulissen til DR’s julekalender Julestjerner.

Fra i morgen og frem til jul vil tusindvis af børn og andre julekalender-entusiaster sidde klar foran fjernsynet, når forskellige tv-kanaler sender første afsnit af årets version.

Men allerede i dag kunne man på Brorfelde Observatorium få et kig bag kulisserne til DR’s udgave Julestjerner, der første gang blev sendt i 2012, og som nu bliver genudsendt.

- Vi åbner for Julestjerner på observatoriet. Her kan man blandt andet opleve Danmarks største stjerneteleskop, man kan opleve udstilling rundt om månen og vores andre udstillinger, hvor man blandt andet kan røre en meteorit, siger Sarah Sohl Eriksen, der er kommunikationsmedarbejder på observatoriet nær Tølløse.

Julestjerner lavet af Wikke og Rasmussen handler om vennerne Sus og Bob, der møder hinanden i Brorfelde. Sus er fra storbyen og kører BMX. Bob er fra landet og ser på stjerner. Sammen skal de forsøge at redde byen fra grusgrevinden, der vil jævne alt med jorden.

Rasmus Bjerg og Szhirley spiller med i den kendte julekalender. Foto: DR

Glad for opmærksomheden

Julestjerner er en af de mest sete julekalendere, og den udspiller sig altså i Brorfelde på Vestsjælland. Nogle af optagelserne er lavet i de kendte kulisser på observatoriet.

Og her er de altså også ret godt tilfredse med opmærksomheden på landsdækkende TV – for anden gang.

- Det betyder rigtig meget for os, for det gør, at hele Danmark følger med hver eneste aften frem til jul. Der er endda et ekstra afsnit, så 1. juledag er også med. Og det betyder rigtig meget for et lille sted som vores, som er i fuld udvikling og i gang med at blive til noget endnu større, siger Sarah Sohl Eriksen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Sarah Sohl Eriksen. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

  Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Og hun håber, at julekalenderen og de åbne kulisser kan gøre en forskel.

- Jeg håber selvfølgelig, der kommer rigtig mange herud og oplever stedet, samtidig med, at de ser julekalenderen derhjemme og kommer i god julestemning. Og så håber vi jo, at folk bliver endnu mere nysgerrige på astronomi og geologi, natur og teknik, som er det, vi beskæftiger os med herude på observatoriet, siger hun.

Du kan opleve kulissen til Julestjerner på alle observatoriets åbningsdage fra klokken 11 til 19. Læs mere her.

Se musikvideo og klip fra den populære julekalender her:

Stjernestøv

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App