Knivrøver fængslet - politiet efterlyser hans tøj

En 46-årig mand er varetægtsfængslet for et knivrøveri i Netto i Jyderup tirsdag. Nu beder politiet folk om at kigge efter hans tøj i deres skraldespande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 46-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til 3. juni for et knivrøveri i Netto i Jyderup i tirsdags. Politiet mener at have genkendt ham ud fra de overvågningsbilleder, der er fra butikken, og nu er han så sat bag tremmer.

- Han har forklaret, at han tirsdag aften missede et tog mod København i Kalundborg, men at han blaffede og fik et lift til Jyderup, hvor han blev sat af ved Netto. Derudover nægter han at udtale sig, siger Otto Storm, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Holbæk.

Kig i skraldespanden

Politiet vil gerne i kontakt med den bilist, der skal have sat den 46-årige af, og så har Otto Storm en anden og måske mere usædvanlig bøn til borgerne i den sydlige del af Jyderup.

- Vi vil gerne bede folk om at kigge i deres skraldespande for at se, om der skulle ligge noget tøj. Vi mangler nemlig det tøj, gerningsmanden havde på under røveriet, og da han er flygtet ud af den sydlige del af byen, er det nærliggende at tro, at han kan have smidt tøjet i en skraldespand, siger han.

Ser på sammenhæng med flere røverier

Netto i Jyderup er langt fra den eneste forretning i det nordvestsjællandske, der har været udsat for knivrøveri det seneste halve år. Området har været hårdt plaget, og røveriet i tirsdags er det 10. i rækken. Politiet har før nævnt, at det kunne være samme gerningsmand, der stod bag, og det skal de have undersøgt nu, lyder det.

- Vi skal selvfølgelig kigge på, om der er en sammenhæng mellem sagerne, og om han kan være blandet i flere af dem. I hvert fald er fremgangsmåden den samme, som ved mange af de andre røverier, siger politikommissæren.

Har du oplysninger i sagen, vil politiet gerne høre fra dig og kan kontaktes på telefon 114.

Her kan du se, hvor og hvornår røveren eller røverne har slået til:

  • 6. maj 2014 knivrøveri i Netto i Jyderup
  • 3. marts 2014 knivrøveri i Netto i Holbæk (2 gerningsmænd)
  • 1. marts 2014 knivrøveri i Super Brugsen i Jyderup
  • 25. februar 2014 knivrøveri i Dagli’ Brugsen i Snertinge (2 gerningsmænd)
  • 18. februar 2014 knivrøveri Min Købmand i Kirke Helsinge
  • 8. februar 2014 knivrøveri i Min Købmand i Kirke Helsinge
  • 17. januar 2014 knivrøveri i Dagli' Brugsen i Kundby ved Svinninge
  • 7. januar 2014 Netto i Gørlev
  • 2. januar 2014 knivrøveri i Aldi i Jyderup
  • 26. december 2013 knivrøveri i Fakta i Jyderup