¨

Knivoffers familie vil klage over vagtlæge

Foto: TV ØST

Sidste weekends knivoverfald i Holbæk kunne måske være undgået. Det mener det 19-årige offers familie. Den er utilfreds med, at en vagtlæge ikke tvangsindlagde den formodede gerningsmand, da lægen tilså ham få timer inden overfaldet.

Den 19-årige blev stukket flere gange i halsen og fik banket sit hoved ned i jorden på gaden, Rosen i Holbæk.  Her - knap en uge efter - ligger han fortsat i kunstigt koma på Rigshospitalet.

- Sagen er jo dybt tragisk - både for dem, det er gået ud over, men også for den mand, der har gjort det. Har han været psykotisk, jamen så vågner han op på et tidspunkt og finder ud af, hvad han har gjort. Tragedien er på begge sider, fortæller formanden for SIND Vestsjælland, Ingelise Svendsen.

Blev tilset af vagtlæge
Manden var syg. Det konstaterede en vagtlæge, da han tilså den 24-årige, formodede gerningsmand fire timer før knivoverfaldet.

Det fortæller Forstanderen på Forsorgshjemmet Karlsvognen i Holbæk, Pernille Lisbeth Winther til Nodvestnyt.  Det var her den 24-årige opholdt sig før knivoverfaldet.

Familie vil klage
Offerets familie kan ikke overskue at stå frem på tv, men stedfaderen fortæller til TV2 Øst, at han er vred og uforstående overfor, at vagtlægen ikke tvangsindlagde manden, og at familien nu vil klage til Embedslægerne.

Det er dog ikke særlig nemt at tvangsindlægge en person. Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt:

- Manden skal være psykotisk, og så skal han være til fare for sig selv eller andre, forklarer Ingelise Svendsen fra SIND Vestsjælland.

Når lægen ikke tvangsindlagde manden, kan der ifølge hende være to grunde til det:

- Enten har han skønnet, at han ikke udgjorde nogen fare, eller også har han ikke spurgt tilstrækkeligt ind til hans tilstand, siger hun.

Lægevagtens chef i Region Sjælland vil ikke undersøge sagen nærmere, skriver Nordvestnyt. Familien til det 19-årige offer håber så bare, at Embedslægerne er af en anden opfattelse.

Knivoverfaldet på Rosen

  • Overfaldet skete tilsyneladende umotiveret. Politiet har i hvert fald ikke kunne finde en sammenhæng mellem offer og gerningsmand
  • Den formodede gerningsmand sidder varetægtsfængslet i surrogat. Under grundlovsforhøret sidste søndag nægtede hansig skyldig

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App