¨

KLUMME - Nordvest FC: Modigt eller dumdristigt.

Foto: TV ØST

Sportsredaktør Rasmus Birkerod skriver klumme om regionens fem bedste fodboldhold i forbindelse med sæsonpremieren i de kommende dage. Se idealopstilling, transfers og TV2 ØSTs bud på en slutplacering.

Hvad er det, der sker i Nordvest FC i denne tid? Jo, enten er bestyrelsen i besiddelse af et usædvanligt klarsyn og en god portion mod – eller også har det glade vanvid indfundet sig på Borgmestergårdsvej i Holbæk.

Det succesrige trænerpar Freddy Andersen og Kim Hansen fik ikke lov at fortsætte i spidsen for Holbæks bedste fodboldhold, til trods for, at Nordvest FC netop havde vundet 2. division øst usædvanligt suverænt: Tre nederlag i 30 kampe og hele otte point ned til nummer to. Langt over klubbens egen målsætning, i øvrigt.

Men DBUs mærkværdige overgangsperiode, hvor 1. division over to år skal barberes ned fra 16 til 12 hold, fik som bekendt store konsekvenser for klubben. Mærkværdigt, fordi man i de to år ikke rykker automatisk op ved at vinde rækken i 2. division øst. Den formidable præstation bliver i overgangsperioden kun belønnet med en kvalifikationskamp mod vestkredsens vinder.

Den historie kender vi. 2-2 hjemme mod Blokhus og 0-0 i returkampen den 18. juni sendte nordjyderne i 1. division på regelen om flest scorede udebanemål.

Som sportsredaktør, fodboldfan og konkurrencemenneske giver det – sagt lige ud – klaustrofobiske mavefornemmelser, at der ikke bliver afregnet ved kasse 1 som fortjent. Vinder et fodboldhold en fodboldrække med 16 hold, så skal det den-onde-lyne-mig kaste en oprykning af sig.

Det skete ikke. Tomme blikke og bitterhed stod malet i spillerne efter den sidste kamp mod Blokhus. På vej hjem i bussen kunne træner Freddy Andersen så meddele spillerne, at han ikke fik lov at fortsætte i klubben, fordi holdet ikke var rykket op.

I Fabio Capellos fodspor

Ironien er grum ved Freddy Andersen. Havde han holdt sig til klubbens målsætning og var endt omkring 4. pladsen, så havde han sandsynligvis fortsat haft jobbet. Men nu endte det hele med den 1. plads, der altså rummer 50 procents risiko for at ramle ind i en af de største skuffelser dansk fodbold kan byde et hold fodboldspillere netop nu.

Og her er vi så tilbage ved overskriften. Er ledelsen i Nordvest FC modig, dristig eller blot dumdristig? Bestyrelsen må have vurderet, at det kræver en ny mand at sparke skuffelsen ud af hovederne på spillerne. Det ræsonnement giver dog mening, om end det er skrap kost at droppe samarbejdet med en træner, der vinder en fodboldrække.

Tilgiv mig sammenligningen, men ledelsen i Nordvest FC har med Freddy Andersens exit givet os intet mindre end en ”dansk Capello”. Det er ikke hver dag man ser, at cheftræneren ikke får lov at fortsætte, når han har vundet sin række. Men jo, de gjorde det i Real Madrid i 2007. De gjorde det i Holbæk i 2011.

Set i det lys må det have været særligt bekymrende for ledelsen at se opvarmningskampen mod Svebølle bare fem dage før sæsonstart. Der manglede gejst og vilje i de afgørende nærkampe. Der manglede humør. Som var der konstant nogen, der viskede ”B-L-O-K-H-U-S” i ørene på dem. Hvem kan i øvrigt fortænke dem? Men det bliver den nye cheftræner Thomas Maales helt store opgave at få bærende kræfter som Bøjesen, Lysgaard, Lundsteen, Hülz, Metin og ikke mindst Fazil Keskin til at finde spilleglæden frem igen.

Til det formål giver jeg gerne dette råd: B-L-O-K-H-U-S skal brøles ud af systemet. Er det ikke nok, må klubben sende dem i psykoterapi, hypnose, hvad som helst. For grundstammen på holdet har klart kvalitet til toppen af 2. division. Men uden gejst og spilleglæde hos de vigtigste spillere, risikerer nedrykningsstregen at komme tæt på.

Transfers:

Goddag: Nicolai Iversen (Skjold), Rasmus Tangvig (Roskilde).

Farvel: Lasse Sømmergaard (FC Fyn), Mike Mortensen (FC Fyn), Lasse Qvist (Næstved)

Idealopstilling (4-2-3-1):

Nicklas Dannevang

Dan Busk      Mathias Lysgaard              Mads Bøjesen           Nicolai Iversen

Emil Hülz      Christian Holm

Rasmus Tangvig                       Kaan Metin                              Fazil Keskin

Martin Koch

Vigtigste reserver:

Mads Lundsteen (midtbane), Rasmus Lundberg (midtbane), Andreas Holm (forsvar), Toke Morsing (midtbane), Alexander Dige (venstre back), Stefan Håkansson (midtbane).

Trænerens målsætning: Top 4

Birkerod tipper: 6-8

-

Kampe i august:

6. august : Herlev-Nordvest FC

9. august : Asnæs - Nordvest FC (DBU Pokal)

14. august : Nordvest FC - Birkerød

20. august : Søllerød/Vedbæk - Nordvest FC

28. august : Nordvest FC - B.93

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App