¨

Klassekammerater demonstrerer for Tefik

Foto: TV ØST

170 elever på Isefjordskolen i Holbæk demonstrerer tirsdag morgen for deres skolekammerat Tefik, der torsdag skal udvises af landet sammen med sine forældre.

Tirsdag morgen demonstrerer 170 elever på Isefjordskolen i Holbæk sammen med flere forældre for Tefik. Han går i 7. klasse og er oprindeligt fra Kosovo. Myndighederne har besluttet, at han torsdag skal udvises af landet sammen med sine forældre.

Det er hans skolekammerater uenige i, og de håber, at eleverne i 7., 8., og 9. klasse håber, at de med deres bannere og opråb kan få politikerne til at ændre beslutningen.

Familien har været i Danmark i fire et halvt år, men forældrene taler ikke sproget, og familien har ifølge myndighederne ikke nok tilknytning til landet til at kunne blive her.

Forældrene arbejder på at skaffe en ny advokat i sagen og overvejer, om de skal bruge klassens penge fra klassekassen til formålet.

De har oprette en Facebookside til fordel for Tefik Dulaj. Den finder du her: 

Tefik skal blive i Danmark

Demonstrationen begynder klokken 8 og foregår på skolen, og lidt før klokken 10 har de fået tilladelse til også at bevæge sig gennem byen med deres demonstration, så det gør de..

00:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App