Kitesurfer i kritisk tilstand efter alvorlig ulykke på Holbæk Havn

En 49-årig mand blev torsdag alvorligt kvæstet ved en ulykke, før han skulle ud og kitesurfe. Ifølge politiets oplysninger er han dog nu uden for livsfare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 49-årig mand fra Østerbro i København blev torsdag middag alvorligt kvæstet ved en ulykke på Holbæk Havn. 

Manden var netop færdig med sine forberedelser til at skulle ud at kitesurfe på fjorden ud for Finsings Plads, da et pludseligt vindstød greb hans drage og trak ham omkring 50 meter hen over adskillige store sten og betonblokke på en mole. 

quote Selvom manden var udstyret med hjelm, så fik han alligevel alvorlige hovedtraumer

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Selvom manden var udstyret med hjelm, så fik han alligevel alvorlige hovedtraumer og blev efterfølgende fløjet til behandling på Rigshospitalets Traumecenter til behandling, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Ud over skaderne i hovedet, fik manden også alvorlige kvæstelser på sine ben. Seneste melding fra Rigshospitalet er dog, at mandens tilstand er stabil, men at han fortsat har kritiske skader i hovedet. Han skulle dog være udenfor livsfare. 

Ulykke undersøgt

Meldingen om ulykken indløb til politiet torsdag klokken 11.48. 

- Vores undersøgelser tyder på, at manden havde fastgjort sig med en sikkerhedsline på land, mens han gjorde sig klar til at komme i vandet. Netop som han så løsnede sig fra sikkerhedslinen kom uheldigvis et kraftigt vindstød, der greb fat i mandens drage, og trak ham hen af jorden, fortæller Martin Bjerregaard. 

Han oplyser, at politiet har gennemført en efterforskning af ulykken for at klarlægge de nærmere omstændigheder. Det sker, fordi der er tale om en så alvorlig hændelse.