Kanariefugl årsag til at eftersøgt patient blev fundet

En 66-årig mand forsvandt lørdag aften fra Holbæk Sygehus, og politiet satte en større eftersøgning i gang efter ham. Søndag formiddag blev manden fundet i god behold takket være en kanariefugl, der stak af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En løssluppen kanariefugl var den indirekte årsag til, at en 66-årig eftersøgt patient fra Holbæk Sygehus søndag formiddag blev fundet.

Manden var indlagt med en hjerneblødning, men forsvandt fra hospitalet lørdag aften. Politiet ledte forgæves efter ham og bad offentligheden om hjælp til at finde manden, der kun var iført hospitalstøj og ville have svært ved at klare sig i kulden.

Søndag morgen var manden stadig ikke dukket op, men heldigvis blev han fundet søndag formiddag.

- Der gemmer sig en lidt sjov historie bag. Da vi var ude at lede, åbner en kvinde vinduet og spørger, hvad vi leder efter, og i det samme flyver hendes kanariefugl ud. Hun går ud og leder sammen med sine børn, men finder den ikke og vil så tage bilen for at køre ud og lede, og der sidder den 66-årige mand så på bagsædet i den ulåste bil, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi.

En erfaring rigere

Han tilføjer, at politifolk og hunde har gået forbi den bil rigtigt mange gange.

- Men vi plejer ikke at gå og kigge ind i bilerne. Det har vi så skrevet os bag ørerne, at det skal vi nu, siger han.

Manden havde det efter omstændighederne godt og blev taget med tilbage til Holbæk Sygehus, hvor han blev tjekket for lungebetændelse efter sin tur ude i det kolde vejr.

Om kanariefuglen dukkede op igen, melder historien ikke noget om.