Kampklædt politi rykkede ud: 26-årig truet på livet

Kampklædt politi anholdt søndag en 52-årig mand i Udby på Tuse Næs. Baggrunden var, at han havde truet en 26-årig mand på livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En konflikt om nogle sedler, der var blevet taget ned fra en opgang på Udbyvej i Udby på Tuse Næs endte søndag med at kampklædt politi dukkede op i den lille by.

Det var en 26-årig mand, der bor på adressen, havde taget nogle sedler ned, som en 52 årig mand havde sat op.

Truede med pistol

Det blev den 52-årige vred over, og de to skændtes på parkeringspladsen udenfor ejendommen. Under skænderiet havde 26-årige sit tre årige barn ved sin side.

Skænderiet udviklede sig og endte med, at den 52-årige truede den 26-årige med en pistollignende genstand.

- Der var heldigvis ikke tale om et ægte skydevåben. Men nu om dage kan man købe fuldstændige look a-like våben. Og det var tilfældet her, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Kampklædt politi

Efter skænderiet og truslen kontaktede den 26-årige politiet.

quote Vi omringer adressen med nok folk og de kommer kampklædte

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

- Når vi får sådan en anmeldelse, rykker vi talstærkt ud, og det ser voldsomt ud for borgerne. Vi omringer adressen med nok folk, og de kommer kampklædte. Vi kan ikke vide, hvordan det vil udvikle sig, og derfor tager vi alle forholdsregler, siger Martin Bjerregaard.

Det lykkedes politiet at få talt den 52- årige ud af sin bolig uden den store dramatik.

Legetøjspistol

Efterfølgende kunne politiet så konstatere, at de pistoler, de fandt, var legetøjspistoler. Legetøjspistoler, der i den grad ligner rigtige skydevåben.

- Der er ikke tale om nogen våbenovertrædelser her, men frygten hos offeret bliver jo ikke mindre i situationen, siger Martin Bjerregaard.

Anklagemyndigheden skal nu tage stilling til, om den 52-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.