Kampen for Tefik fortsætter

I Holbæk giver klassekammeraterne og forældrene på Isefjordskolen ikke op. De kæmper for, at Tefik Dulaj kan blive i Danmark sammen med sine forældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag den 16. april har 14-årige Tefik Dulaj og hans familie fået en enkeltbillet til Kosovo. Den 9. april fik familien afslag på at få permanent opholdstilladelse i Danmark, og det betyder, at de nu skal forlade landet.

På Isefjordskolen i Holbæk er elever og forældre gået sammen. De kæmper for, at familien Dulaj kan få lov til at blive.

Læs også: Tefiks klasse demonstrerede for opholdstilladelse.

Forældre, til elever på Tefik Dulajs klassetrin, har nu startet en indsamling. De samler penge ind for at kunne betale 15.000 kroner til advokat Aage Kramp, der er specialiseret i sager om udvisning og intregration. Indtil videre har forældrene samlet 1.800 kroner sammen. Onsdag vil de så tage stilling til, om de også skal bruge 4.500 kroner fra klassekassen for at nå op på de 15.000 kroner.

Tirsdag aften havde de første møde med advokaten.  

- Vi var inde og snakke med Aage Kramp i går, og han har besluttet sig for at tage sagen. Han mener, at han kan hjælpe Tefik og hans familie, så vi er godt tilfredse med mødet i går, siger Pernille Spaanhede, der er mor til elev på Tefiks klassetrin.

Hvis du vil følge indsamlingen og sagen om Tefik, kan du gøre det på denne Facebookside:  

Tefik skal blive i Danmark

Ny advokat

Under mødet med advokaten tirsdag kom der nyt frem i sagen. Blandet andet, at faderen er meget bedre til at tale og forstå dansk end Udlændingestyrelsen har vurderet, og så har han også været igennem et praktikforløb. Derfor vil advokaten have Udlændingestyrelsen til at kigge på sagen igen.

- Sager som denne er altid skønsmæssige. Det formelle er overholdt, men jeg mener ikke at sagen er afgjort på rette baggrund. Der er kommet nye oplysninger i sagen, som Udlændingestyrelsen ikke har haft med i deres afgørelse, og derfor vil vi nu søge om at få genoptaget sagen. Hvis det ikke lykkes, så går vi rettens vej, siger Aage Kramp, der er advokat hos Immigration Law.

Han forklarer også, at familien ikke kan forlade Danmark torsdag, som det er planlagt.

-Jeg har konstateret, at de ikke kan udrejse selv. Ingen i familien har et pas, så de vil ikke blive lukket ind i Kosovo. Den eneste måde, de kan komme ud af landet på, er ved hjælp af politiet, og her vil de så også blive nødt til at have en indrejsetilladelse til Kosovo, og den kan tage flere uger eller måneder at få.

”Tefik er det stærkeste kort”

Familien har boet i Danmark siden 2010. Den gang de kom til Danmark fik de humanitær opholdstilladelse – en tilladelse de ikke kan få forlænget. Derfor søgte de om permanent opholdstilladelse.

Begge forældre er på kontanthjælp og deres danskkundskaber er dårlige. Derfor mener Udlændingestyrelsen og udlændingenævnet, at familien ikke er godt nok integreret, og derfor kan de ikke få opholdstilladelse, selvom deres søn taler flydende dansk, og har gået i dansk folkeskole siden de kom i 2010.  

- Tefik er det stærkeste kort. Han er stærkt integreret. Udlændingestyrelen har skønsmæssigt vurderet, at Tefik ikke var stærk nok intrigeret, fordi han kun har været i Danmark i fire år. Udlændingestyrelsen har vurderet det ud fra, at man skal opholde sig i Danmark i seks til syv og gå i danske institutioner og skoler, før man er stærkt intrigeret. Jeg mener sagtens, at tilknytning kan opnås på kortere tid, så det er det vi vil fremlægge for Udlændingestyrelsen, siger Aage Kramp.

Det kan gå op til flere uger, før de ved, om sagen bliver genoptaget i Udlændingestyrelsen.

 


Nyhedsoverblik