¨

Kærestepar åbner vegetarisk slikbutik: - Smager som almindelig slik

01:20

Den ene væg er dedikeret vegansk slik, mens den anden har vegetarisk slik i Den Grønne Kiosk. Video: Emilie Grav - TV2 ØST

I Holbæk åbnede Den Grønne Kiosk i starten af oktober. Kæresteparret, der ejer butikken, sælger kun vegansk og vegetarisk slik.

Væggene hos Den Grønne Kiosk i Holbæk ligner enhver anden slikbutiks. En mosaik af forskellige farver i plastikbeholdere – lige til at fylde i en pose.

Vi har jo selv haft svært ved at finde noget i slikbutikker, som er uden gelatine og E-numre og alt det her

Sussanne Vanglund Larsen, medejer, Den Grønne Kiosk

Men slikket, der udgør farveladen på Den Grønne Kiosks vægge, adskiller sig fra det slik, man normalt blander i weekenden.

- På den her side har vi det veganske slik, siger Susanne Vanglund Larsen, der udgør den ene halvdel af slikbutikkens ejerskab.

- Og herover har vi så alt det vegetariske, supplerer Shivan Al-Salihi, der udgør den anden halvdel.

Tilsammen udgør de også et kærestepar i privaten. Og så har de altså for nyligt åbnet Den Grønne Kiosk, der slår sig op på at sælge vegansk og vegetarisk slik – en idé, der udsprang fra egne behov.

- Vi er begge veganere. Så vi har jo selv haft svært ved at finde noget i slikbutikker, som er uden gelatine og E-numre og alt det her, fortæller Sussanne Vanglund Larsen.

En blandet pose bolsjer

Selvom idéen startede hos dem selv, så er kæresteparret ikke de eneste, der efterspørger slik uden spor af animalske produkter. Og det kan, ifølge Shivan Al-Salihi, være svært at navigere i, hvis man vil blande en pose vegansk eller vegetarisk pose slik.

- Nogle gange står der gelatine, andre gange står der et 400-nummer. Nogle gange står der glycerol, andre gange står er glycerin, og det er alt sammen det samme, siger han.

Det skal man dog ikke bryde hovedet med i Den Grønne Kiosk. Den en væg er dedikeret vegansk slik, mens den anden væg er dedikeret vegetarisk slik.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nogle gange står der gelatine, andre gange står der et 400-nummer. Nogle gange står der glycerol, andre gange står er glycerin, og det er alt sammen det samme, siger Shivan Al-Salihi, der er medejer af Den Grønne Kiosk. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

De nyudklækkede forretningsejere er så småt kommet i gang, siden de åbnede butikken i starten af oktober, men folks reaktioner på konceptet er en blandet pose bolsjer, fortæller butikkens kvindelige islæt.

- Nogle siger ”yes, hvor er det bare en fed idé, her skal vi ind og have noget vegansk og  vegetarisk slik”, mens andre tænker ”vegansk og vegetarisk, hvorfor skal vi det?”, forklarer Sussanne Vanglund Larsen.

På gågaden i Holbæk er der også flere tanker om det dyrefri slik.

Det er noget mærkeligt noget

Jan Peter Christensen

- Det er noget mærkeligt noget, siger Jan Peter Christensen.

- Jeg tror ikke, det er noget, vi går særligt meget op i, lyder det fra Julie Jakobsen og Lene Jakobsen.

- Det skal prøvesmages, siger Marianne Vestergaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det er meget lækkert, siger Julie og Lene Jakobsen om slikket. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Ikke den store forskel

Hos Den Grønne Kiosk kommer de skeptikerne i møde med en klar besked.

- Inden folk smager det, plejer jeg at sige, at bare lige så I ved det, det smager fuldstændigt som almindelig slik, siger Shivan Al-Sahiri.

For at efterprøve det budskab blandede vi et par poser og lod folk selv vurdere.

- Ja, det smager sgu som karamel, fortæller Jan Peter Christensen, mens han tygger videre.

- Det er meget lækkert, bliver Julie og Lene Jakobsen enige om.

- Det smager salt, det smager godt, det smager som almindelig slik, vurderer Marianne Vestergaard.

De reaktioner håber kæresteparret fra slikbutikken på flere af.

- Der er et alternativ, som ikke er dårlig slik. Det smager faktisk af det samme, så der er ingen grund til at putte alle de her E-numre og alt muligt i, siger Susanne Vanglund Larsen

Målet for Den Grønne Kiosk er på sigt kun at sælge vegansk slik.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App