¨

Kæmper for Ol-kvalifikation i Australien

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

20-årige Lasse Winther Andersen fra Holbæk er i øjeblikket i Australien for at deltage i et World Cup-løb i Paratriatlon.

Målet er kvalifikation til de paralympiske Lege i Rio de Janeiro 2016 for 20-årige Lasse Winther Andersen fra Holbæk.

Han dyrker triatlon for handicappede på eliteniveau og drog forrige tirsdag til Sydafrika for at optjene point, så han kan kvalificere sig til VM i Chicago til efteråret.

- For at kunne kvalificere sig til De Paralympiske Lege, så er det så godt som altafgørende at deltage i VM. Og derfor er forårets første World Cup-stævner i Sydafrika og Australien meget vigtige for at kunne kvalificere sig til VM, fortalte Lasse Winther Andersen inden afrejsen.

Blandet præstation i Sydafrika

Nu har han sendt en lille beretning hjem fra Australien, hvori han fortæller, hvordan det gik i Sydafrika og hvilke forhåbninger han har med til Australien, hvor han skal i konkurrence den kommende fredag:

- Sydafrika var en sæk blandede bolsjer. Jeg endte som nummer 6 og får dermed ranglistepoint med hjem. Det er den 2. bedste internationale placering, jeg har fået hidtil. Men ud fra hvordan jeg selv synes racet gik, så ved jeg, at der er meget mere at komme efter her i Australien. Det har taget lidt tid at vende kroppen til varmen, og det var nok også det, der i sidste ende satte en stopklods på i Sydafrika, skriver Lasse Winther Andersen i en mail til TV ØST.

Det er ikke kun det sportslige, der gør indtryk på Lasse Winther Andersen.

- Området vi bor i hernede - Sunshine Coast minder mest om noget fra et postkort. Nye indtryk og smuk natur møder én hver evig eneste gang, man kører en tur, skriver han.

Har fordel i svømning

Men det handler dog om, at bevare fokus på fredagens konkurrence.

- Vores konkurrence på fredag har et stærkt europæisk felt, og jeg håber og ved, at jeg kan blande mig i toppen. Der må ikke svømmes i våddragt hvilket er til min fordel på grund af grundet min svømmebaggrund. Cykelruten og løbeturen er meget flade og der er kun varmen som kan komme til at sætte en stopper for en super hurtig tid i sidste ende. Heldigvis er vi forberedte. Distancen er 750 meter svømning, 20 kilometer på cykel og 5 kilometer løb, skriver Lasse Winther Andersen.

VM i Chicago

De verdensranglistepoint som Lasse Winther Andersen henter hjem fra Sydafrika og Australien skal sørge for at han kvalificerer sig til VM i Chicago senere på året. VM i Chicago er nemlig første milepæl frem mod den helt store finale: De Paralympiske Lege i Rio De Janeiro 2016.

Læs også: Holbæk-atlet kæmper for OL-deltagelse

Lasse rejser derfor verden rundt med sin landsholdsmakker, Sebastian Jensen, for at optjene point. Foreløbigt er der planlagt otte stævner rundt om i verden, og det er de færreste, som ligger inden for Europas grænser. Sydafrika, Australien, Brasilien, Canada, USA er bare nogle af destinationerne som bliver besøgt.

Lasse Winther Andersen har dyrket triatlon siden efteråret 2012, hvor han skiftede fra svømning. Netop i svømning deltog han ved De Paralympiske Lege i London. Lasses handicap består i, at han har et for kort lårben.

00:47 Luk video

Foto: Sebastian Jensen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App