Kæmper for cykelsti

Efter en mor og hendes lille datter blev dræbt på Merløsevej lige ved kommunegrænsen mellem Holbæk og Sorø har naboerne kæmpet for en cykelsti. I dag var de på besøg hos Holbæks nye borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorø Kommune har allerede anlagt en cykelsti, men den stopper lige der, hvor Sorø bliver til Holbæk. Få hundrede meter inde i Holbæk Kommune ligger en privatskole, og forældrene tør ikke lade deres børn cykle i skole, fordi cykelstien ikke fortsætter det sidste stykke.

- Jeg er bange for, at min datter kommer galt afsted, hvis hun cykler på vejen. Jeg vil ikke miste hende i en trafikulykke, siger Linda Ager fra Ugerløse.

For tre år siden mistede en mor og hendes 3-årige datter livet på Merløsevej. De var på cykel og blev ramt af en bil. Dengang demonstrerede naboerne for at råbe politikerne op, og både borgmester i Sorø, Ivan Hansen, og Holbæks tidligere borgmester, Jørn Sørensen, lovede, at borgerne ville få deres cykelsti. I Holbæk måtte Jørn Sørensen dog trækket løftet tilbage på grund af kommunens økonomi.

- Nu er der en ny borgmester, og vi kommer med ny energi, så nu håber vi på et positivt resultat, siger Tanja Bensimon.

Resultatet af dagens møde blev ikke løfter til den gruppe af borgere, som ønsker en cykelsti. Til gengæld er cykelstien på det foreløbige budgetforslag til 2011.

- Jeg vil ikke love noget, men hvis byrådet ellers er enige om budgetforslaget, så har jeg en klar forventning om, at borgerne får deres cykelsti, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Det var noget, de fremmødte naboer til Merløsevej var godt tilfredse med.

- Jeg er egentlig glad for, at han ikke lovede noget, som han så senere løber fra. Det er bedre, at han bare siger, at han regner med det, siger Tanja Bensimon.

- Man skal jo passe på, hvad man siger, men jeg synes, at han lød til at stå mere fast end Jørn Sørensen gjorde, siger Nils Dorph-Petersen.

På torsdag kan du se meget mere om farlige veje på Kanal ØST. Det er klokken 20.00 i programmet Missionen.