¨

Kæmpe sag om millionsalg af hash breder sig

Danskerne blev anholdt den 28. juni sidste år og skal mandag møde i Oslo Tingsrätt tiltalt for smugling af mindst 1,6 ton hash fra Danmark til Norge. Arkivfoto. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

En stor narkosag, hvor en 71-årig mand fra Holbæk allerede er idømt seks års fængsel, spreder sig.

Et hotel i det norske fjeldområde ved Trysil fungerede gennem længere tid som knudepunkt i en storstilet handel med hash fra en flok danske vaneforbrydere til bandemiljøet i Oslo.

Det mener det norske politis særlige afdeling mod organiseret kriminalitet - Kripos - der sidste sommer anholdt to danske statsborgere som hovedmænd i smuglerringen.

En 71-årig mand fra Holbæk-egnen er allerede idømt seks års fængsel i sagen for at være en del af den formodede gruppe. Da han blev anholdt, gemte han 2,2 ton hash i garagen. Manden har dog anket sin fængselsdom.

Gruppens samlede indsmugling omfatter ifølge politi samlet mere end 1,3 ton hash til en værdi af cirka 50 millioner kroner.

Fængslet i Norge

Den ene af de to formodede hovedmænd - 53-årige KN - sidder varetægtsfængslet i Oslo.

KN fragtede ifølge tiltalen hashen med bil fra Danmark via Sverige til Trysil. Det skal angiveligt være sket ti gange over et halvt år fra 6. december 2017 til juni 2018.

To andre tiltalte, en 47-årig og en 68-årig mand, er blandt andet tiltalt for at hjælpe med at passere grænseovergangene mellem Danmark og Sverige og mellem Sverige og Norge i forbindelse med indsmuglingen af hashen.

Den 47-årige leverede ifølge anklagen også selv hash til modtagerne.

Den 68-årige formodes at være den anden hovedmand og sidder også varetægtsfængslet i Norge. Han skal have hjulpet til under seks af smuglerturene, mens den 47-årige skal have hjulpet til under en af turene. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Anholdt sidste år 

Danskerne blev anholdt den 28. juni sidste år og skal mandag møde i Oslo Tingsrätt tiltalt for smugling af mindst 1,6 ton hash fra Danmark til Norge.

Alle tre nægter sig skyldige.     

Norsk politi har sigtet eller tiltalt i alt 35 personer i sagskomplekset, som er døbt Operation Hubris.

Flere af dem er ifølge norsk TV2 tilknyttet den kriminelle Oslo-bande Young Bloods.

Oslo Tingsrätt har afsat fire uger til sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App