Jyderup-ulykke: Varevogn kørte alt for stærkt

Den 20. oktober blev et ældre par dræbt, da en 24-årig mand i en varebil kørte ind i deres bil ved Jyderup. Nu viser bilinspektørens undersøgelser, at den unge bilist kørte alt for stærkt. Det skriver Sjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ulykken skete i lyskrydset på Skovvejen ved Jyderup - en strækning, hvor man må køre 70 km/t.

- Bilinspektøren har udregnet hastigheden til 115 km/t., da varebilen passerede stoplinjen på vej ind i krydset. Der er dog en usikkerhed på plus/minus 10 km/t., så hastigheden har været på ikke under 105 km/t. og ikke over 125 km/t., siger efterforskningsleder ved lokalpolitiet i Holbæk Richard Olsen til Sjællandske.

Efter at have været forsvundet i en måneds tid blev den 24-årige mand fra København anholdt i sidste uge og er nu varetægtsfængslet, sigtet for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel.

Læs også: Efterlyst dødsbilist anholdt af politiet

Efter ulykken fandt man 2,5 gram narko i den 24-åriges varebil, men en blodprøve fra manden viser, at han ikke var narkopåvirket, skriver Sjællandske.

Den 24-årige har tidligere været dømt for at bryde færdselsloven. har har blandt andet haft en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år i 2013, hvor han kørte for stærkt og kørte i en busbane.

Læs også: Ældre par omkommet i ulykke