Jyderup uden varme (Video)

Mandag morgen forsvandt varmen i hele Jyderup. Byens fjernvarmenet har været ramt af problemer siden juletid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med minusgrader udenfor holder mange sig inden døre for at holde varmen. Men mandag måtte Knud Slott Jensen sidde med overfrakke på i sin stue.

- Det var så koldt, da jeg kom ovre fra spisningen, at jeg ikke tog jakken af. Ældre mennesker skal jo have godt med varme, siger Knud Slott Jensen, som bor i en ældrebolig i Jyderup.

[video:video_mangler:100104_jyderup_varme.flv]

Klokken halv ti i mandag formiddag sprang et fjernvarmerør. Det betød, at der hverken var varmt vand eller varme hos op mod 900 husstande i Jyderup. Det satte en større undersøgelse i gang. Blandt andet brugte man et varmesøgende kamera, fordi det var svært at finde skaderne på overfladen af jorden.

I løbet af mandagen lykkedes det Holbæk Forsyning at lokalisere et af de større brud på rørene.

Leif O. Pedersen, driftsleder  fra Vand- og varmeforsyningen under Holbæk Forsyning, oplyser dog, at der i løbet af i tirsdag kan  være mulighed for, at enkelte husstande vil få slukket for varmen igen.

Fjernvarmerørene er cirka 40 år gamle og har de seneste uger været ramt af flere problemer med brud.

- Årsagen til at varmerørene springer er det stigende behov for varme. Når det er koldt, og behovene i husene stiger, så skruer folk op. Så skal der pumpes mere vand og derfor tiger trykket. Og så kommer alle de svage punkter frem, siger Leif O. Pedersen.