Julesnyderi gav et halvt års fængsel

En 41-årig mand fra Holbæk er dømt for bedrageri og underslæb efter, at han sidste år snød Cafe Falkens stamkunder og selv beholdt de 89.500 kroner, som folk havde sparet op til julegaver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lad vennerne spare op, vær kassemester og når pengene skal tilbagebetales sig så, at en tyv tog pengene. Nogenlunde sådan må planen have været for en 41-årig mand fra Holbæk, men retten troede altså ikke på mandens forklaring om, at de penge han opbevarede for Cafe Falkens stamkunder og medlemmer af Blue Sharks fanklub var stjålet. I hvert fald ikke af andre end manden selv.

Ideen blandt stamkunder hos Cafe Falken på Gl. Ringstedvej i Holbæk var ellers fin. Indbetal hvad du har råd til løbende hen over året og få lidt ekstra udbetalt op til jul, så der er til julegaverne. På den måde var der kommet 89.500 kroner i opsparingskassen, som den 41-årige altså bestyrede sammen med 6000 kroner, som han opbevarede for Blue Sharks fanklub. Men dagen før pengene skulle udbetales igen, var der ifølge mandens fokrlaring brudt en tyv ind i hans lejlighed, som var løbet med alle pengene.

Politiets tekniske undersøgelser ved lejligheden viste dog ingen tegn på indbrud, og retten troede altså ikke på mandens forklaring. Udover at blive dømt for underslæb, bliver han også dømt for bedrageri, idet han havde oplyst til forsikringsselskabet, at der ved "indbruddet" var stjålet yderligere sager til en værdi af 5000 kroner, som han havde nået at få udbetalt af forsikringen.