¨

Juleaften med hjemløs blev en succes

Foto: TV ØST

Clas Walther Hansen besøgte familien Sølberg, fra Holbæk, i juledagene. Et besøg der har været bedre end familien turde håbe på.

I løbet af december bragte TV2 ØST historien om familien i Søstrup, der åbnede deres hjem for en hjemløs. Den hjemløse Clas Walther Hansen er netop taget hjem efter fire dage hos familien. Det har været en oplevelse familien aldrig glemmer.


- Det er simpelthen gået over al forventning. Vi hængte helt oppe under loftet i spænding, den dag han skulle komme. Vi havde ikke kunne sove. Clas fortalte også, at han først var faldet i søvn halv tre om natten dagen før. Det er jo en anderledes oplevelse at skal fejre jul med en helt fremmed familie, siger Dorthe Sølberg, som er mor i familien.


Dorthe Sølberg forklarer at alle kom godt ud af det med hinanden fra start af.


- Vi brugte lillejuleaften på at snakke sammen. Vi sad og talte hele aftenen, siger Dorthe Sølberg.


Mandelgaven gik til gæsten- Clas stak selvfølgelig af med mandelgaven. Så det var jo lige som det skulle være, fortæller Dorthe Sølberg.


Turen gik også forbi kirken, hvilket var en meget smuk oplevelse.


- Det har været så givende for vores familie. Og Clas lagde ikke skjul på, at han også nød at være her, siger Dorthe Sølberg.


Tid til julefrokostStemningen var så god at Clas Walther Hansen blev hos familien 1. juledag. Her blev der holdt julefrokost med de nærmeste.


- Vores store børn spillede Monopoly med Clas. Og selvfølgelig vandt han også der, griner Dorthe Sølberg.


Dagen var fyldt med afslapning i familiens skød, og Clas Walther Hansen faldt helt naturligt ind i familiens traditioner.


Den 26. blev Clas Walther Hansen så kørt til toget, der skulle bringe ham hjem til Sakskøbing.


Samme tid næste år


- Vi har bestemt tænkt os at invitere Clas til næste år igen, og han gav også udtryk for, at han ikke havde nogle planer, siger Dorthe Sølberg.


Familien Sølberg er slet ikke i tvivl om, at de gerne vil blive ved med at give hjemløse tilbuddet om en rigtig familiejul. For denne gang gik det over al forventning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App