Journalist for retten i sag om bosted

En journalist fra Ekstra Bladet var onsdag for Retten i Holbæk tiltalt for som undercover at have taget billeder af beboerne på Skarridsøhjemmet i Jyderup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retssagen mod en journalist fra Ekstra Bladet begyndte i går onsdag. Den 33-årige skribent var for 2 et halvt år siden undercover journalist på Skarridsøhjemmet i Jyderup i 3 uger. Det skriver Nordvestnyt på sin hjemmeside.

Stedet er et bo- og servicecenter for ældre og demente udviklingshæmmede, og journalisten er tiltalt for i smug at have taget billeder af beboerne og efterfølgende at have skrevet artikler med massiv kritik af stedet.

Hjemmet frikendt af KL

Med overskrifter som 'Udviklingshæmmede efterlades i tis og afføring' skabte artiklerne stor debat, men Skarridsøhjemmet blev et halvt år senere frikendt for omsorgssvigt, da Kommunernes Landsforening undersøgte forholdene på stedet.

Anklagemyndigheden vil have idømt jurnalisten en bøde på 5000 kroner, mens journalisten og Ekstra Bladet mener, at han bør frifindes. Ifølge avisen falder der dom i sagen onsdag i næste uge.