Journalist er anklaget for brud på tavshedspligten

Efter undercover-artikler på en plejeinstitution i Holbæk er en journalist blevet anklaget for brud på tavshedspligten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi har rejst sigtelse mod en journalist fra Ekstra Bladet, der for to år siden beskrev kummerlige forhold for beboerne på plejeinstitutionen Skarridsøhjemmet i Jyderup.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Det var fredag formiddag ikke muligt for at få klarlagt, hvad Ekstra Bladets journalist præcist er sigtet for, men han blev tilbage i august 2011 politianmeldt af Holbæk Kommune for brud på sin tavshedspligt efter en kort ansættelse i Holbæk Kommune.

Journalisten gik undercover

Journalisten lod sig i sommeren 2011 ansætte som vikar på Skarridsøhjemmet, som er hjem for stærkt handicappede mennesker, og beskrev efterfølgende sine observationer i en række artikler i Ekstra Bladet.

Nordvestnyt har ikke kunnet træffe den pågældende journalist, og Ekstra Bladets nyhedschef, Miki Mistrati, ønsker ikke at kommentere sagen. Han henviser til avisens advokat, som det ikke har været muligt at træffe.

Anklaget for brud på tavshedspligten

Holbæk Kommune politianmeldte journalisten for brud på tavshedspligten samt for at have krænket beboernes privatliv ved at fotografere dem og viderebringe billederne - slørede - både på forsiden og inde i avisen.

Ekstra Bladet beskrev blandt andet, at nogle beboere på Skarridsøhjemmet blev medicineret så kraftigt, at en af dem sov det meste af døgnet. En anden beboer var ifølge avisen »tværet ind i tis og afføring«, men kunne kun få ét ugentligt bad.

En uvildig kulegravning foretaget af Kommunernes Landsforening (KL) frikendte i det store hele personalet på Skarridsøhjemmet for beskyldningerne, skriver dagbladet Nordvestnyt.