Jetset-svindler får 5 års fængsel for millionbedrageri

En 33-årig mand har fået 5 års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk. Han er tidligere dømt for at snyde en fængselsbetjent, mens han sad inde i Jyderup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

33-årige Per Ulrich Karpf, der har været sigtet for dokumentfalsk og bedrageri, som tilsammen løber op i næsten 30 millioner kroner, er ved Københavns Byret blevet idømt 5 års fængsel.

Han havde allerede inden retssagen valgt at tilstå. Ved hjælp af falske kontoudtog stiftede han selskaber, der så ud til at være millioner værd.

- Selskaberne blev stiftet på grundlag af kapital, der ikke var til stede, sagde han i retten, hvor han med små forbehold erkendte sigtelserne, blandt andet at have solgt selskaber som, han vidste, skulle bruges til noget, der "ikke var helt efter bogen."

Snød fængselsbetjent

Allerede ved en dom i 2006 blev Per Ulrich Karpf frakendt retten til at drive virksomhed. I 2008 fik han 4 års fængsel for svindlerier, der var planlagt og udført i det åbne fængsel i Jyderup, hvor han afsonede en tidligere svindeldom.

Her lykkedes det ham at franarre en fængselsbetjent hans hus, der ligger i nærheden af fængslet.

Vejledte medgerningsmænd

I den netop overståede retssag tilstod den 33-årige at have vejledt medgerningsmænd i at svindle med selskaberne, men tilføjede, at han havde været med til hjælpe politiet med at lukke dem igen.

12. februar i år blev den 33-årige anholdt. Samme dag slog politiet til mod 23-årige Mads Dinesen, der er blevet kendt som champagnedrengen. Mads Dinesen blev tidligere på måneden idømt 2 og et halvt års fængsel ved Retten i Glostrup.

Den 33-årige, der erkender at have rådgivet Dinesen i svindlerier, er en god bekendt af retssystemet. Flere gange tidligere er han blevet dømt for omfattende svindel.

Fortid taler i skærpende retning

Allerede 2 uger efter, at han blev løsladt fra sin sidste dom, begyndte den 33-årige at svindle igen, påpeger senioranklager Andreas Laursen, der mener, at han skulle have 5 og et halvt års fængsel.

- Per Ulrich Karpf selv og hans fortid taler i skærpende retning, siger senioranklageren.

Ifølge forsvareren, der mener, at 2 års fængsel ville være passende, er det dog "skudt langt over målet".

/ritzau/