Jagtede voldsoffer i underbukser gennem villahaver

Bandidos-rockere brækkede ifølge anklageskriftet voldsoffers arm og smadrede hans lejlighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken var 01 om natten, da det bankede på i huset i villakvarteret. Udenfor stod en ung mand i panik. Selvom det var oktober, havde manden bare tæer og stod i underbukser, den ene arm hang underligt ned.

Han ville ind for at gemme sig og fortalte, at nogen var efter ham. Og ikke bare ”nogen”. Ifølge den unge mand var det Bandidos-rockere, der havde jagtet ham igennem Nykøbing Sjælland i bil, efter at han i rædsel var flygtet til fods fra sin lejlighed, hvor rockerne var dukket op.

På det alarmopkald, anklager Annette Ahm har afspillet i retten, kan man høre en mand, der klokken 01.15 ringer til 112. Han fortæller, at de hellere må sende en ambulance, da den unge mand har brug for lægehjælp.

- Hans arm hænger og han siger, at nogen er efter ham, han står her på mit dørtrin i underbukser, siger manden til alarmcentralen, der sender både ambulance og politi til villavejen.

Overfaldet i Nykøbing Sjælland

Retssagen mod fire Bandidos-rockere, der blandt andet er tiltalt for et groft overfald med økser, hamre og bat på tre unge ved et busskur i boligområdet Havevang i Holbæk den 7. oktober 2018, fortsatte fredag ved Retten i Holbæk.

quote Hans arm hænger og han siger, at nogen er efter ham, han står her på mit dørtrin i underbukser

Opkald til alarmcentralen

Udover overfaldet på de unge i busskuret, som anklagemyndigheden mener skete som en del af en konflikt mellem Bandidos på den ene side og ”Vanggruppen”, som er en gruppe unge mænd fra Vangkvarteret, på den anden, er to af de tiltalte rockere sammen med en ukendt gerningsmand anklaget for natten mellem den 9. og 10. oktober at have dukket op hos den unge mand, der stak af i underbukser fra sin lejlighed i Nykøbing Sjælland.

Den unge mand, som efter politiets overbevisning er en del af Vanggruppen, skulle selv afgive forklaring i Retten i Holbæk onsdag, men sagde, da han kom ind i retten, at han intet kunne huske, eftersom han har været udsat for et trafikuheld og i den forbindelse pådraget sig nogle skader, der betyder, at han ikke husker ret meget.

Raserede voldsofferets lejlighed

Fredagens vidne, der ringede til alarmcentralen, husker dog episoden den 10. oktober. Han kendte den unge mand, der stod på dørtrinnet. Det var en tidligere kæreste til et af familiens børn.

– Ring til politiet, ring til politiet, de er efter mig, sagde han, mens hans underarm hang og slaskede.

Armen var rimeligt beskadiget. Den unge mand fortalte, at der pludselig stod nogle personer ude foran hans vindue, og at der også var én i baggården. Da han kom ud, var der én, der slog ham, så en af knoglerne i underarmen brækkede.

Han var flygtet igennem byen i underbukser og bare tæer, ind igennem haver og stier for at komme væk fra rockerne, der jagtede ham i bil, forklarede vidnet i retten under fredagens retsmøde.  

Også flere politifolk vidnede fredag. En politiassistent kunne fortælle, at han havde været i den unge mands lejlighed kort efter at alarmopkaldet var gået ind.

- Den var fuldstændigt raseret, forklarede politiassistenten i retten og fortalte, at de fleste af vinduerne var blevet smadret, det samme var mandens tv, hans komfur, lågen i ovnen og dertil havde hærværksmændene kastet med mad i lejligheden.

Var ude at køre om natten

En anden politiassistent fortalte, at hun og hendes makker havde fået en melding fra vagtcentralen om, at det muligvis var Bandidos-rockere i to sølvfarvede biler, der havde overfaldet den unge mand i Nykøbing Sjælland. Derfor var hun og hendes kollega om natten kørt til Østerstræde, hvor Bandidos på det tidspunkt havde deres klubhus, for at se, om nogen dukkede op.

Kort tid efter at de var ankommet til stedet om natten, kom to sølvfarvede biler kørende og parkerede foran klubhuset. Ud steg syv personer, der gik ind i huset. Derefter ransagede politiet klubhuset og anholdt flere af rockerne for overfaldet. Den ene bil tilhører en tidligere kæreste til en af de tiltalte.

quote Åh, jeg røg  nok en 10-15 joints om dagen dengang, jeg kan ikke huske noget

Vidne i retssagen ved Retten i Holbæk

Den anden bil tilhører en svigermor til en mand, der ifølge eget udsagn ikke længere har noget med Bandidos at gøre. Også han skulle vidne i sagen, hvilket han ikke ønskede at medvirke frivilligt til. Selvom han var blevet indkaldt til retten, blev han væk.

Politiet fandt ham på en adresse i Næstved, hvorefter han blev transporteret til Retten i Holbæk. Da han sad i vidneskranken, hilste han muntert på de tiltalte. Han kunne dog ikke bidrage med mange oplysninger i sagen.

- Åh, jeg røg  nok en 10-15 joints om dagen dengang, jeg kan ikke huske noget, sagde han til anklageren og fastholdt, at han end ikke kunne huske, at han selv har været sigtet i sagen om overfaldet i Nykøbing Sjælland.

De fleste spørgsmål blev besvaret med et ”det ved jeg ikke”, eller ”det kan jeg ikke huske”. Imens så de tiltalte grinende til fra deres pladser.

Fandt økser ved café

Anklager Annette Ahm fremlagde i retten fredag overvågningsmateriale fra klubhuset, der viser, hvordan flere af husets brugere den 7. oktober 2018 kom og gik. Billeder, der ifølge anklageren stemmer overens med tidspunktet for overfaldet klokken 17.45 på de tre unge i busskuret.

Hun forklarede, at politiet i huset havde fundet økser og jernrør, og hun viste, hvordan man i en af de sølvfarvede biler ved ransagningen den 10. oktober havde fundet en mobiltelefon, der tilhørte den unge mand, der var blevet overfaldet i Nykøbing Sjælland, ligesom man udenfor klubhuset fandt en taske af mærket Louis Vuitton, politiet mener stammer fra den unge mands lejlighed.

Desuden fandt politiet den 9. oktober 2018 under en palle ved Café Svanen i Holbæk tre økser, heraf var der DNA på den ene økse, der med den største sandsynlighedsgrad, man kan opnå, stammer fra den ene af de tiltalte Bandidos-rockere. Der er dog ikke fundet blodspor fra de forurettede i overfaldet på økserne.

Alle fire rockere nægter sig skyldige i de voldelige overfald.

Sagen fortsætter den 4 november. Det vides endnu ikke, hvornår der kan falde eventuel dom i sagen.