Jægere efterlader vildt på rastepladser

Vejdirektoratet oplever jævnligt, at jægere smider vildt på rastepladser rundt omkring i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Per Witthøfft fra Jyderup gjorde onsdag et ubehageligt fund på en rasteplads ved Ugerløse. I et krat fandt han seks døde fasaner, som tilsyneladende var blevet efterladt af jægere.


- Jeg synes, det er noget svineri at behandle dyr på den måde, siger Per Witthøfft.


Det er ikke mere end en uge siden, der blev fundet omkring 30 døde ænder ved rastepladsen Møllekrog ved Knabstrup. De mange ænder var blevet smidt i en skraldespand. Hos Vejdirektoratet oplyser, man at det sker flere gange ugentligt, at jægere efterlader vildt rundt omkring på rastepladser i regionen.


- Vores folk finder ofte store poser med helt op til 100 fugle, som er smidt i skraldespanden på vores rastepladser, siger Martin Østergaard fra Vejdirektoratet.


Hos Danmarks Jægerforbund tager man sagen alvorligt. De fortæller, at der i tilfældet fra Ugerløse er tale om vildt, hvor kødet er fjernet.


- På de billeder jeg har set, er det tydeligt, at kødet er fjernet på fuglene. Men det er selvfølgelig ikke i orden at efterlade skroget på den måde rundt om på rastepladser, siger Danmarks Jægerforbunds formand Claus Lind Christensen.


Jægerforbundet vil nu tage kontakt til Vejdirektoratet for at komme til bunds i sagen.


 


Du kan læse om Danmark Jægerforbund jagtetikiske regler her: http://www.jaegerforbundet.dk/media/Jagtetiske_regler.pdf