Jacob Mark udkommer med ny bog: - Man kan blive syg, hvis man ikke passer på sig selv

Jacob Mark mistede nær synet grundet stress. Nu har han skrevet en bog om sit livs største krise.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Jacob Mark (SF) begyndte sin politiske karriere på Christiansborg, følte han, at han skulle bevise, at han var dygtig nok til arbejdet.

Men det hårde arbejde drænede ham langsomt. Når Jacob Mark var sammen med sine venner, tænkte han på familien, og når han var sammen med familien, tænkte han på arbejdet. Sådan kørte det i ring.

quote Det er som om, at min krop falder sammen

Jacob Mark (SF)

Til sidst endte politikeren med nær at miste synet på grund af stress og måtte derfor sygemelde sig. Det har han efterfølgende skrevet en bog om, som udkommer i dag.

- Jeg har fundet ud af, at jeg er et meget privat menneske. Privat på den måde at jeg elsker at være sammen med venner og familie, og jeg kan ikke lide altid at være på arbejde. Der skal være stunder, hvor der er fred, fortæller Jacob Mark.

Læs også
René Christensen stopper som næstformand
Læs også
René Christensen stopper som næstformand

Sygemeldt i flere måneder

Bogen Fartblind begynder, da Jacob Mark bliver valgt ind i Folketinget tilbage i 2015. 

- Jeg følte mig nok lidt som en fremmed inde på Christiansborg. Jeg var vokset op syd for Køge. Lige pludselig rendte jeg rundt sammen med alle de der fine politikere inde på Christiansborg, og der tror jeg, at jeg havde svært ved at føle, at jeg var lige så god til at være politiker som dem.

For at bevise sit værd knoklede Jacob Mark derudad, også selvom hans krop begyndte at sende signaler om, at han havde stress. Han reagerer til sidst på symptomerne, men der er det for sent.

- Endelig har jeg sagt til Pia (Olsen Dyhr, red.), at jeg stopper ved nytår, men da jeg har sagt det, så bliver jeg pludselig meget hurtigere syg, og jeg mister mit syn. Det er som om, at min krop falder sammen.

Allerede inden bogens udgivelse var første oplag udsolgt.
Allerede inden bogens udgivelse var første oplag udsolgt. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Den voldsomme hændelse resulterer i, at Jacob Mark er sygemeldt i syv måneder. I efteråret valgte han dog at stille op til Folketingsvalget igen og blev valgt ind med 31.235 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den femte mest populære politiker i Danmark.

- Jeg vil gerne fortælle den historie, der hedder, at man kan blive syg, hvis man ikke passer på sig selv. Og så er det skide hårdt at komme tilbage, men det kan godt lade sig gøre. Man vil måske have perioder, hvor det er lidt svært, men det at passe på sig selv, når man er tilbage, så mærker man pludselig det at leve i stedet for at overleve.

Første oplag af bogen var allerede udsolgt inden udgivelsen.