¨

Iværksættere skal starte virksomheder på 60 dage

Foto: TV ØST

6 iværksættere spiser, lever og tænker store tanker på Jyderup Højskole i disse dage. Et ambitiøst projekt der skal kickstarte virksomheder.

I de pæne, mondæne omgivelser på Jyderup Højskole bliver der tænkt store tanker, og i alt 6 iværksættere er i et nyt projekt i gang med at forvandle løse ideer til seriøse forretningsplaner.

Det landsdækkende projekt TRE, TO, ÈN, NU! er et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen og innovationsfirmaet Listen Louder, og formålet er at skabe vækst og nytænkning i måden at starte virksomheder på. Derfor har 6 udvalgte iværksættere fra Sjælland levet side om side siden 1. oktober. 

-  Det har givet mig en mulighed for at rive mig ud af mine normale rammer, hvor jeg har mange forpligtelser og ikke kan finde tiden til at starte en ny forretning, fortæller Henrik Vindfeldt, der normalt bor i Nykøbing Falster, hvor han driver sin virksomhed. 

I løbet af den seneste måned har han dog i stedet tænkt store tanker på højskolen og ikke mindst fundet sig en makker. De 2 er nu i fuld med at realisere deres forretningsdrøm.

-  Vores virksomhed hedder Study Tribe, og det er videoresumeer af bogkapitler, så det gør det muligt for eleverne at se et lille resume af det kapitel, de har for, inden de går ind til timen, sådan så de kan være forberedte, hvis de ikke selv har nået at læse det, forklarer Henrik Vindfeldt.

I alt 3 hold iværksættere er i disse dage i gang med at udforske deres iværksættersider. Både i Jylland, på Fyn og i Jyderup. Undervejs har deltagerne fået stillet forskellige mentorer og erhvervsfolk til rådighed til opstart og inspiration. De gode ideer skal deltagerne dog helt og aldeles selv sørge for.

-  Jeg synes, vi er ambitiøse, og det er nogle store koncepter, og jeg synes, vi prøver at gøre en forskel og ikke bare tjene penge, siger Henrik Vindfeldt.

Projektet slutter helt officielt den 30. november og fungerer også som en opstart for Årets Store Vækst og Iværksætteruge, der er arrangeret af Erhvervsstyrelsen, og som begynder i næste uge.

Du kan læse mere om projektet på Facebook her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App