Inspireret af Forrest Gump - Anders har løbet hver dag i 1171 dage

Anders Hauser fra Jyderup har snøret løbeskoene hver dag i mere end tre år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du besluttet dig for at løbe en tur i dag? 

Anders Hauser fra Jyderup tog den beslutning hver evig eneste dag i tre år, to måneder, fjorten dage og seksten timer.

Fredag satte han et punktum, da han løb sin sidste tur og nåede målstregen lige som Forrest Gump, der løb i lige præcis tre år, to måneder, fjorten dage og seksten timer i den Oscar-vindende film fra 1994.

quote Det er ligesom at børste tænder

Stephanie Hauser, gift med Anders Hauser

- Det var en stor dag. Det er noget, jeg har set frem til i meget, meget lang tid, lyder det fra Anders Hauser.

Projektet begyndte ret tilfældigt tilbage i september 2018. Anders Hauser fik en skade, som gjorde at han var nødt til at løbe kortere ture, hvor han kom ud at løbe hver dag.

- Så opdagede jeg, at der var en verdensomspændende forening, hvor det er en ting, at man løber hver dag, og hvor man har nogle mærkesager, man fejrer. Der er den her Forrest Gump dag én af de store, man fejrer, siger Anders Hauser.

Anders Hausers statistik

I alt har Anders Hauser tilbagelagt 10.239 kilometer. De korteste ture har været på 1,61 kilometer, som svarer til en mile. Den længste tur har været på 100 kilometer, og derudover har han løbet 10 maraton, siden han startede projektet den 12. september 2018.

Hverken vejr og vind, sygdom eller travlhed er kommet i vejen for de daglige løbeture. Anders Hauser har også løbet en tur på blandt andet krykker og én i jakkesæt og på bare fødder efter en fest.

Anders Hauser har også fået en passende medalje for bedriften.
Anders Hauser har også fået en passende medalje for bedriften.

Familien jagter samme mål

Mens Anders Hauser nu kan nyde, at han har gennemført sit mål, har løbeturene inspireret andre i familien i Jyderup. Nu jagter de samme mål.

- Jeg tror, der er en del, der tænker, at vi er skøre. Men det må de gerne. Vi er også lidt skøre, lyder det fra Anders kone, Stephanie Hauser.

- Jeg startede med at tænke, at det kom jeg aldrig nogensinde til. Det var for besværligt, synes jeg. Men det har vist sig, at det er det ikke. Det er ligesom at børste tænder. Det er noget, man vænner sig til, og man har ikke diskussionen med sig selv, om man skal ud at løbe. Det er bare noget, man gør.

Også Anders Hausers bonussøn har tænkt sig at løbe i samme spor som sin far.

- Jeg synes, det er meget afslappende at løbe, og så får man det dejligt, siger han.

Anders Hauser har løbet i fem forskellige lande. Foruden Danmark har han tilbagelagt kilometer i Tjekkiet, Polen, Sverige og Norge.