¨

Ingen spritsejlads: Politiet slår til på havet

Sådan så det ud, da politiet i weekenden kontrollerede fartøjer på havet ved Holbæk Fjord. I baggrunden af billedet ses et større Sct. Hans bål i Holbæk. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi. Bringes med tilladelse.

Op mod 50 fartøjer blev i weekenden tjekket på Holbæk Fjord - og politiet er positivt overraskede.

Har skibsføreren den uddannelse, som der skal til for at føre fartøjet? Og er der de redningsveste ombord, som der skal være?

Det var nogle af de ting, som betjente fra Midt- og Vestsjællands politi kontrollerede, da de i weekenden gennemførte en politikontrol til havs i den smukke Holbæk Fjord.

Politiet havde valgt nogle af årets mest solrige dage til at tage en tur på havet, og op mod 50 sejlere blev kontrolleret ved kontrollen.

Lånte båd af brandvæsenet

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke egne både, men havde allieret sig med Vestsjællands Brandvæsen, der stillede med både en speedbåd og en bådfører. Politiet stillede selv med tre betjente på båden.

Kontrollen foregik i Holbæk Fjord, Inderbredning, Vesterløb, og Isefjorden. Lørdag primært eftermiddag, og søndag især om aftenen, mens der blev tændt bål i anledning af Sct. Hans.

Artiklen fortsætter under kortet.

Politikontrollen til søs blev gennemført i det skraverede område. Foto: Open Street Map © OpenStreetMap contributors - det skraverede område er tilføjet af TV2 ØST.

- Det er ikke en kontrol, som vi foretager ret tit, i hvert fald sammenlignet med, hvor tit vi kontrollerer biler. Derfor var det også rigtig positivt, at der var ret få sager. Efter de to dages kontrol var der kun fire sager, som ender i et en politisag, siger Martin Bjerregaard fra Midt og Vestsjællands Politi.

De fire sager, der efter alt at dømme ender med en bøde handler om to bådførere, der manglede certifikater, og to både, der ikke var forsikret efter reglerne. Der blev ikke fundet andre graverende problemer på havet.

- Vi fandt en række mindre problemer, men her tog vi en alvorlig snak om sikkerhed på havet sammen med skibets fører. Enkelte af fartøjerne så vi begge dage, og her var det jo positivt, at vores præventive sager fra om lørdagen havde ført til, at problemet var løst om søndagen, siger Martin Bjerregaard.

Ingen spritsejlads

Tidligere har der ofte været problemer med bådførere, der sejlede med en ganske høj promille på havet, men der blev ikke skrevet nogle sager om spiritus i forbindelse med weekendens kontrol.

Blandt de forhold, der blev påtalt, men som ikke endte i en egentlig politisag var blandt andet lanterneføring de timer, hvor mørket faldt på.

De kontrollerede fartøjer var især lystfartøjer og speedbåde. En enkelt vandscooter blev også kontrolleret i kontrollen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App