¨

Ingen adgang for handicappede

Foto: TV ØST

Grethe Sonberg lider af muskelsvind og sidder i kørestol. Derfor kan hun ikke komme ind i det gamle rådhus i Holbæk, som huser byens politistation og vigtigere endnu: byrådssalen.

 

Men det er ikke kun her, at handicappede som Grethe Sonberg har svært ved at komme rundt. En rundringning til de lokale afdelinger af Dansk Handicapforening viser, at det er et gennemgående problem I regionen. Der tages ikke nok hensyn til de handicappede.

- Der er uacceptabelt. Som borger har man jo ret til at komme og være tilhører til et byrådsmøde. Og den mulighed har man ikke, når man bor i Holbæk, siger Grethe Sonberg, der er kasserer i Dansk Handicap Forbunds lokale afdeling.

Der er ellers klare regler om adgang for alle til de offentlige bygninger, men det omfatter ikke gamle bygninger som rådhuset i Holbæk. Her skal man kun bygge hensynsfuldt, hvis man alligevel skal i gang med en større ombygning.

Hos Holbæk kommune anerkender man problemet, men garanterer ingen forbedringer her og nu, fordi der ikke er penge til det.

01:38 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App