¨

Ildsjæle vil købe tidligere bank

Foto: TV ØST

En flok borgere i Tølløse har nu taget sagen i egen hånd for at skabe liv i byen. De vil have denne bygning som omdrejningspunkt for musik og samvær i byen.

Brit Eriksen stemmer dørklokker i Tølløse i dag. For hun og en række andre frivillige er på en mission.

- Jeg går rundt og forsøger at overbevise folk om, at køb af Danske Bank-bygningen er det helt rigtige for Tølløse. For at skabe noget fællesskab i byen, siger hun.

Hun er med i foreningen Fællesskab Tølløse, som arbejder for mere liv og aktivitet i byen. Og de har udset sig den gamle bankbygning tæt på stationen som det helt store mål.

- Vi kunne godt tænke os, at der kom et borger- og kulturhus, hvor der er noget cafe og hvor der er mulighed for noget levende musik. Et samlingspunkt, der kan skabe noget liv i denne del af byen, siger Jesper Knudsen, der er medlem af Borgerhusgruppen i foreningen.

Fællesskab Tølløse vil via medlemsskaber og folkeaktier samle penge ind, så de kan købe bygningen. Og de første 120.000 kroner er sikret. Senere vil de inddrage sponsorer i det lokale erhvervsliv, for at komme helt i mål. Planen er i sidste ende at indsamle en halv million kroner til projektet.

Brit Eriksen møder stor interesse blandt de lokale, når hun bevæger sig fra dør til dør i byen.

- Der er meget få, der siger, 'Det har jeg ikke lyst til at tale om,' eller 'Det har jeg ikke lyst til at støtte'. Der er rigtig stor interesse for det, og der er jo heldigvis mange, der siger; 'Vi har allerede købt en folkeaktie og et medlemsskab,' fortæller hun.

Og netop derfor føler de frivillige sig også overbevis om, at projektet vil lykkes.

- Hvis de kan gøre det i Faxe Ladeplads og i Jylland, så kan vi også gøre det i Tølløse, siger Jesper knudsen.

02:33 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App