Idrætsforeninger i opråb - store fejl og mangler i Holbæk Sportsby

Selv om det er over to år siden sportsbyen slog dørene op, er der fortsat alt for mange fejl og mangler, lyder det fra flere idrætsforeninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er alt for mange fejl og mangler i Holbæk Sportsby, lyder det fra flere af de idrætsforeninger, der holder til i sportsbyen.

- Akustikken i multihallen er for dårlig, det er svært at råbe ungerne op på fem meters afstand, lyder det blandt andet fra Henrik Andersen, der er formand i Holbæk håndboldklub.

Fodboldklubben HB&I, Holbæk Badminton Klub, Holbæk svømmeklub og Holbæk Tennis & Padel Klub har sammen skrevet et brev til kommunalbestyrelsen i et forsøg på at råbe politikerne op, så manglerne i sportsbyen kan udbedres.

Efterfølgende har Holbæk Håndboldklub og Holbæk Basketball Klub fulgt trop og skrevet endnu et brev til kommunalbestyrelsen.

quote Vi har børn, der går hjem fra træning med hovedpine, og vi har trænere, som overvejer at stoppe eller flytte andre steder hen.

Henrik Andersen, formand for Holbæk Håndboldklub

Flere kritikpunkter

Ifølge foreningerne er kritikpunkterne manglende kontorpladser til de ansatte i idrætsforeningerne, udfordringer med gulvet i svømmehallen, for små omklædningsrum, kunstgræsbaner der buler, manglende rum til opbevaring af sportstøj, og støjgener i multihallen.

- Vi har børn, der går hjem fra træning med hovedpine, og vi har trænere, som overvejer at stoppe eller flytte andre steder hen, så vi skal finde nogle løsninger, lyder det fra håndboldklubbens formand Henrik Andersen.

Utilfredsheden er især stor i Pétanque Holbæk, efter det er blevet besluttet, at der skal anlægges nogle helt nye padelbaner lige ved siden af pétanquebanerne.

- Det er total uforeneligt at lægge padelbaner så tæt op ad petanque. Padel er en ekstremt larmende sport med meget bevægelse, og det skal vi nu gå og kigge på, mens vi laver en koncentrationssport, siger formand Lars Lloyd.

Han føler, at beslutningen om padelbanernes placering er taget hen over hovedet på foreningen:

- Vi har deltaget i nogle møder, hvor vi har fremført vores argumenter, men vi er blevet fuldstændig kørt over, fastslår han og siger samtidig, at det har medført, at han har mistet lysten til at være formand for klubben.

Fortsat opbakning til sportsbyen

På trods af de mange fejl og mangler er der fortsat bred opbakning til Holbæk Sportsby blandt foreningerne. I det ene af brevene til kommunalbestyrelsen skriver fire af foreningerne blandt andet:

'Overordnet er vi alle enige om, at Sportsbyen er en god idé og har et stort potentiale for at blive rigtig godt. Ligeledes er flere foreninger i vækst på medlemstallet, hvilket er fantastisk. Desværre oplever vi eksekveringen af den gode idé, som Sportsbyen er, halter gevaldigt.'

Utilfredsheden blandt foreningerne gør indtryk på Carsten Damgaard, der er direktør i Holbæk Sportsby.

- Jeg synes, det er rigtigt fint, at foreningerne, som var dem, som stod sammen om, at Holbæk Sportsby skulle realiseres, gør opmærksom på, når der er fejl og ting, der skal udbedres. Det ser jeg kun som et sundhedstegn, siger han og påpeger, at sportsbyen fortsat er i opstartsfasen:

- På grund af corona og nedlukninger, er det begrænset hvor lang tid, vi rent faktisk har været i drift, og derfor viser der sig stadig nogle ting, der skal justeres på.

Direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard ser idrætsforeningernes opråb som et sundhedstegn.
Direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard ser idrætsforeningernes opråb som et sundhedstegn. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Møde med foreninger

Efter foreningerne har skrevet til kommunalbestyrelsen, er der blevet afholdt et par møder mellem foreningerne, sportsbyen, borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) og byrådspolitiker Søren Stavnskær (V).

Og ifølge Søren Stavnskær er der flere af kritikpunkterne, som nu vil blive udbedret.

- Fonden Holbæk Sportsby er ikke de hurtigste til at få det lavet, og det har været en meget større proces, end jeg overhovedet havde forestillet mig, men i det store hele er vi nu enige i, hvad der skal gøres, siger han.

Fejl bliver udbedret

Han påpeger, at der er blevet lavet midlertidige arbejdspladser til de ansatte, og at de permanente arbejdspladser også snart står klar til at blive taget i brug, ligesom der er fundet en løsning for, hvad der skal ske for at udbedre svømmehallens gulv.

- Der bliver slebet af helt ned til fjerde lag i gulvet, og så vil det blive opbygget igen, sådan så faldet i gulvet også bliver udbedret, forklarer han og fortsætter:

- Der kommer til at være ekstern tilsyn på, når det bliver udført, så vi som kommune også er sikre på, at der bliver udført den løsning, som vi har aftalt.

Vandbassin Holbæk Sportsby
Læs også
Nybygget svømmehal i Holbæk Sportsby lukker i flere dage
Vandbassin Holbæk Sportsby
Læs også
Nybygget svømmehal i Holbæk Sportsby lukker i flere dage

Problemer har stået i kø

Holbæk Sportsby slog dørene op den 30. maj 2019 efter adskillige forsinkelser. Det var oprindeligt meningen, at sportsbyen til 325 mio. kr. skulle tages i brug ved årsskiftet 2018/2019, men åbningen blev udskudt af flere omgange, da tidsplanen ikke holdt og kvaliteten af byggeriet haltede.

Efter indvielsen har sportsbyen og kommunen ligget i åben strid om, hvem der skulle stå for og betale for at udbedre en række fejl og mangler heriblandt svømmehallens gulv, der skallede af og havde et forkert fald flere steder.

Det lykkedes dog parterne at undgå en langstrakt retsproces, da de i april 2020 indgik et forlig, som betød, at kommunen skulle betale fem millioner, mens sportsfonden forpligtede sig til at udføre en lang række opgaver i sportsbyen.

Tæt på at være i mål

Det er nogle af disse opgaver, som fonden endnu ikke har løst, selvom tidsfristen var sat til foråret 2021, hvilket har udløst utilfredshed blandt idrætsforeningerne.

Men ifølge sportsbyens direktør er der lys forude:

- Alle ting i forliget er ordnet eller er i gang med at blive udført, fastslår Carsten Damgaard, og det bakkes op af Søren Stavnskær:

- Jeg irriterer mig over, at det ikke er blevet ordnet endnu, men jeg mener til gengæld, vi er ved at være tæt på mål nu.