Husejere trætte af kommunen (Video)

De betaler skat som alle andre. Men de får ikke det samme for pengene. På private fællesveje må boligejerne nemlig sørge for snerydning og gadebelysning. Helt urimeligt siger Parcelhusejernes Landsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinkelvej i Knabstrup er en privatejet fællesvej. Her står husejerne selv for blandt andet snerydning, vedligeholdelse af asfalt og gadebelysning. Da vejen stadig var en del af den gamle Tornved Kommune, var det ikke noget problem. Dengang hjalp kommunen nemlig med snerydning og gadebelysning. Men nu hvor Knabstrup ligger i Holbæk Kommune, er det pludselig en anden sag.

[video:video_mangler:100216_vrede_husejere.flv]

- Efter det er blevet Holbæk Kommune, så er det gået helt galt. Vi får ikke noget hjælp længere. Vi betaler det samme i skat som alle andre, men vi får ikke det samme, og det kan vi ikke forstå, siger Niels-Ole Jakobsen, som bor på Vinkelvej.

Han er ikke den eneste, der oplever, at det er blevet dyrere at bo på en privatejet fællesvej. For eksempel skal husejerne på privatejede fællesveje i Vordingborg og Slagelse også snart selv betale for gadebelysning, og sådan er det, ifølge Parcelhusejernes Landsforening, i det meste af Danmark.

- Det er ganske almindelige dele af en by, hvor kommunen kræver, at husejerne selv skal betale for den belysning, kommunen kræver, der skal være, og for de veje, kommunen kræver. Og det er en forskelsbehandling, der klodser, siger Allan Malskær, som er formand for Parcelhusejernes Landsforening.

I Holbæk Kommune kan de godt forstå husejerne, men der er ikke noget at gøre.

- Vi kan ikke komme udenom, at husejerne på en privat fællesvej skal betale. Ifølge loven må kommunen slet ikke betale deres udgifter, siger formanden for Klima og Miljø-udvalget John Harpøth (DF)

Allan Malskær fra Parcelhusejernes Landsforening skønner, at der er op mod 600.000 boligejere i Danmark, som bor på privat fællesvej.