Hus i Mørkøv købt med bitcoins

Som det første hus i landet er en villa i Mørkøv blevet betalt med den digitale valuta bitcoins.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Køber havde 117 Bitcoins, som han gerne ville bruge til at købe et hus for i stationsbyen Mørkøv på Vestsjælland.

Det skriver version2.dk.

- Det var mere eller mindre tilfældigt, at vi havde en udenlandsk køber, der ville betale i Bitcoin, siger direktør Jesper Jørgensen fra ejendomsmæglerfirmaet Just-Sold.dk, der stod for handlen, til Version2.

Just-Sold tog en snak med sælger, som var med på idéen, og Just-Sold fik derefter transaktionsfirmaet Coinify til at stå for transaktionen og sørge for, at sælger fik sin udbetaling i danske kroner.

Det er set tidligere i udlandet, men det er formentligt første gang, en større kryptovalutaoverførsel har indgået i en hushandel i Danmark.

- Det gik smertefrit og lige så nemt som ved en almindelig handel. Vi skal sikre, at sælger får en god oplevelse, og det er helt klart noget, vi vil anbefale, hvis vi får flere henvendelser, siger Jesper Jørgensen.

Coinify oplyser ifølge en pressemeddelelse, at én af de ting, firmaet skulle hjælpe med, ud over selve transaktionen, var at overholde loven om hvidvaskning, der stiller krav til dokumentation i forbindelse med større pengeoverførsler.

Her kan den digitale valuta ifølge Coinify faktisk være en fordel, fordi det her er muligt at følge transaktionerne og dokumentere, hvor pengene stammer fra.

- Bankerne opererer med lukkede bøger, og det kan kræve en del arbejde at få informationen fra dem. I Bitcoin er bøgerne åbne, og alle kan se dem, udtaler compliance-chef Joosep Vahtras fra Coinify.