¨

Holder juletræsfest for trængte familier: - Det betyder rigtig meget

01:12

Det havde stor betydning for familierne, at de kunne komme til juletræsfest i dag. Video: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I dag holdt Julehjælpen.dk juletræsfest for 15 økonomisk trængte familier i Holbæk – til store glæde for både store og små deltagere.

I dag er der præcis én måned til juleaften.

Men det er ikke for alle, at julen er lige let at komme igennem. Det er nemlig dyrt, og for nogle familier kan det være svært at få råd til både julemiddag og julegaver.

Derfor inviterede Julehjælpen.dk i dag til juletræsfest for 15 økonomisk trængte familier i Holbæk.

- Vi er heldige at blive udvalgt til at komme herop i dag og hygge os sammen med de andre socialt udsatte familier. Vi har fået rigtig dejlig mad. Julebuffet med alt, hvad hjertet begærer, fortæller Regitze Falkner Larsen, der havde sine tre børn med til juletræsfesten.

Artiklen fortsætter under billederne.

Regitze Falkner Larsen havde tre børn med til festen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Festen blev holdt for 15 økonomisk trængte familier. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Lokale donerer gaver og mad

Foruden maden var der også juleklip i ordets mest bogstaveligste forstand – to lokale frisørsaloner sørgede nemlig for, at både børn og voksne kunne sætte sig til rette og få studset lokkerne.

- Det er dejligt. Faktisk meget dejligt, siger 8-årige Benjamin Jensen.

- Jeg er også blevet klippet. Det er et år siden sidst, så det er dejligt at få den mulighed. Også så vi sparer de penge og kan bruge dem på julegaver i stedet for. Det kommer børnene til gode, siger Regitze Falkner Larsen.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Både små og store kunne få trimmet håret. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Lokale erhvervsdrivende og private har doneret mad, penge og legetøj til juletræsfesten. Derfor kunne Julehjælpen.dk både dele poser med julegodter og gaver ud til gæsterne.

- Det betyder rigtig meget. Det betyder meget, at vi kommer ud, for vi har ikke så stort et netværk. Vi kommer ikke rigtig ud til julearrangementer, siger Regitze Falkner Larsen.

- Og så betyder det også noget for børnene, at de kommer herop og får lov til at få en ekstra gave, jeg kan give dem juleaften, og at vi får julegodter med hjem. Så de på lige fod med deres kammerater kan få den her hygge og omsorg, som er forbundet med julen.

Men det betyder også en masse for arrangørerne at kunne hjælpe de trængte familier, siger Malene Larsen fra Julehjælpen.dk.

- At se de her familier blive så glade for, at vi giver dem noget, de ikke selv har råd til, er det, der gør, at jeg får benzinen til at køre videre. At få et kram af nogen, der står med tårer i øjnene, betyder bare meget for mig, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App