Holbæk vil styrke lystfiskeriet for turister

Holbæk Kommunes gode fiskevande skal nu promoveres endnu stærkere til turisterne i et nyt samarbejde med Fishing Zealand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle af Sjællands mest vitale gydevandløb og bedste fiskevande ligger i Holbæk, og kommunen skal i et nyt samarbejde med Fishing Zealand nu til at udvikle den bæredygtige lystfisketurisme.

Fishing Zealand er et samarbejdsprojekt mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, adskillige kommuner på Sjælland samt lokale virksomheder og turistorganisationer. Projektet har til formål at udvikle og fremme bæredygtigt lystfiskeri, lyder det i en pressemeddelelse.

- Kommunen råder over mange vigtige åer og områder, som vi kan arbejde målrettet med, og i forhold til hele det fjordområde, som Lammefjorden, Isefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde Fjord udgør, så vil det nu være muligt at udarbejde en tværkommunal og holistisk strategi til yderligere gavn for miljøet, fiskebestandene og turismen. Vi har allerede flere konkrete ideer på tegnebrættet som vi glæder os til at komme i gang med, fortæller Gordon P. Henriksen, der er projektleder i Fishing Zealand.

Også det lokale erhvervsliv er begejstret for Holbæks nye samarbejde. En bæredygtig lystfiskerkultur skulle nemlig forøge turismeomsætningen i en ganske positiv retning.

Derfor bidrager 16 lokale erhvervsdrivende i 2016 til finansieringen af medlemskabet hos Fishing Zealand.