¨

Holbæk vil bruge over 160 millioner kroner på børn og unge

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Holbæk Kommune afsætter over 100 millioner kroner til renovering og nybyggeri af kommunens skoler og børnehaver.

Skoler og børnehaver i Holbæk Kommune får de kommende år et løft.

Kommunen har nemlig besluttet at foretage en større investering i bedre rammer i børnehuse og på skoler.

Helt har kommunalbestyrelsen godkendt en investeringsplan, hvor renoveringer og nybyggerier for i alt 161,3 millioner skal løfte børnenes læringsmiljøer i fem byer.

Det her er jo ikke bare mursten, men derimod helt nye læringsmiljøer, der giver børnene de rammer, de fortjener

Susanne Utoft Christiansen (Lokallisten), formand for Udvalget for Børn og Skole

Det oplyser Holbæk Kommune.

Der er tale om børnehuse og skoler i Knabstrup, Stestrup, Jyderup, Tuse og Svinninge, der kan se frem til et løft.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan tage fat på en så massiv investering i vores børnehuse og skoler. Det her er jo ikke bare mursten, men derimod helt nye læringsmiljøer, der giver børnene de rammer, de fortjener, udtaler Susanne Utoft Christiansen (Lokallisten), formand for Udvalget for Børn og Skole, i en pressemeddelelse.

Samles i én bygning

De fem projekter indeholder både nybyggerier og renoveringer. I flere tilfælde samles skoler og børnehuse i de nuværende skolebygninger.

De fem projekter

Knabstrup

Dagtilbud og skole/SFO samles i skolebygningen. Der opføres en tilbygning på cirka 700 m2. Samtidig gennemføres der en energirenovering af skolen. Den samlede investering vil være cirka 28,1 millioner kroner.

 

Stestrup

Dagtilbud og skole/SFO samles i skolebygningen. 1.500 m2 af skolen renoveres. Den samlede investering vil være cirka 17,3 millioner kroner.

 

Jyderup

Der bygges et nyt børnehus på 1.100 m2. Den samlede investering vil være cirka 32,4 millioner kroner.

 

Tuse

Der etableres et helt nyt børnehus med plads til dagplejen. Børnehuset bliver på ca. 1.800 m2 og vil ligge tæt på SFO/skole. Den samlede investering vil være cirka 44,2 millioner kroner. 

 

Svinninge

Byens to nedslidte børnehuse flytter sammen med skolen. Det sker gennem en renovering af skolens nuværende bygninger og en bedre udnyttelse af de eksisterende lokaler. Den samlede investering vil være cirka 19,5 millioner kroner. 

 

Udover ovenstående udgifter er der afsat 19,8 millioner kroner til uforudsete omkostninger på de fem projekter.

 

 

Kilde: Holbæk Kommune.

Se mere

- Når vi placerer børnehuse og skole sammen, bygger nyt og renoverer det gamle, skaber vi bedre forhold for både de små og de større børn. Samtidig får vi mulighed for at skabe nogle endnu bedre overgange mellem dagtilbud og skole. Så der er rigtig mange fordele ved den tilgang, siger Susanne Utoft Christiansen. 

Holbæk Kommune har i udvælgelsen af de fem projekter lagt vægt på standen på den nuværende bygningsmasse, udviklingen i børnetal i lokalområdet og fremtidige arealbehov. Det samme har gjort sig gældende i forhold til prioriteringen mellem de fem projekter.

- Planlægningen af alle projekter går i gang med det samme, men projekterne bliver færdige på forskellige tidspunkter. Vi regner dog med at være i mål med alle projekter inden for en fireårig periode, siger Susanne Utoft Christiansen

Der var ifølge Susanne Utoft Christiansen fuld enighed om investeringerne i kommunalbestyrelsen.

Holbæk Kommune vil desuden nedbringe sit vedligeholdelsesefterslæb med hele 47 millioner kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App