Holbæk-valgt bliver ny minister

Rasmus Helveg Petersen, valgt i Holbæk, bliver ny udviklingsminister, bekræfter statsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bekræfter, at Rasmus Helveg Petersen (R) bliver ny udviklingsminister, efter at hans partifælle Christian Friis Bach har valgt at trække sig.

Helle Thorning-Schmidt præsenterer allerede torsdag klokken 14.30 Rasmus Helveg Petersen for dronningen på Amalienborg. Umiddelbart derefter skal Christian Friis Bach i afskedsaudiens hos dronningen.

- Jeg har sat stor pris på samarbejdet med Christian Friis Bach.

- Han har været en meget engageret udviklingsminister, som har udført et meget stort arbejde for Danmark, og som også internationalt har høstet stor respekt, siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

Statsministeren glæder sig til samarbejdet

Hun ser nu frem til samarbejdet med Rasmus Helveg Petersen, der er søn af den radikale nestor og tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen.

Politisk kommentator Troels Mylenberg udtalte tidligere torsdag til Ritzau, at Rasmus Helveg Petersen er en oplagt afløser for Christian Friis Bach.

- Rasmus Helveg Petersen har beskæftiget sig med udviklingspolitik. Og han har i øvrigt i en årrække arbejdet i Folkekirkens Nødhjælp og i andre bistandsorganisationer.

- Han har lidt den samme profil som Christian Friis Bach. Så det er en oplagt afløser, sagde Troels Mylenberg.

Gav forkerte oplysninger videre

Christian Friis Bach - der også er fungerende udenrigsminister - befandt sig i Israel og Gaza, da han onsdag pludselig besluttede sig for at afbryde turen og vende hjem til Danmark.

"En hjemlig politisk sag" blev angivet som årsagen, og siden da eksploderede rygtebørsen om hans afgang.

På et pressemøde i Eigtveds Pakhus i København bekræfter Christian Friis Bach torsdag, at han trækker sig, fordi han har deltaget på et møde i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, hvor organisationens dyre rejseregler blev godkendt.

Rejsereglerne betød, at Lars Løkke Rasmussen (V) som formand for GGGI kunne rejse på meget dyre førsteklasses billetter for bistandsmidler.

- Det er en alvorlig fejl, og det er en alvorlig sag. Det er mig, der videregiver de fejlagtige oplysninger. Det er entydigt mit ansvar, og derfor går jeg af som minister, siger Christian Friis Bach.

/ritzau/

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere