Holbæk trækker flest nye borgere til

587 nye borgere er i de to første kvartaler af 2015 kommet til Holbæk, og det gør kommunen til regionens bedste til befolkningsvækst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det går godt i Holbæk. I de første to kvartaler af 2015 har kommunen samlet set haft en fremgang på knap 600 borgere, hvilket er en markant fremgang i forhold til samme periode sidste år, som bød på plus 12 nye indbyggere. Faktisk har Holbæk sammen med Roskilde den højeste tilvækst af nye borgere for hele Region Sjælland, skriver Væksthus Sjælland i en pressemeddelelse.

- Det er jo rigtig dejligt at se, at så mange har fået øjnene op for Holbæk Kommune. Der sker lige nu en generel tilflytning til Region Sjælland, og det er godt at se, at vi samlet set har fået vendt udviklingen. Og det er selvfølgelig rigtig rart, at vi i Holbæk har den højeste tilflytning i år, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Kigger man dybere ned i tallene er det særligt den såkaldte nettotilflytning, der er flot i Holbæk. Tallet dækker over dem, der har valgt at flytte fra et andet sted i Danmark til netop Holbæk og her er kommunen en stærk vinder i Region Sjælland med 337 tilflyttere i første halvår.

Det går op og ned

For borgmester Søren Kjærsgaard er det vigtigt at se tallene som et hele og lægge mærke til, at Region Sjælland i 2014 kom ud med et flot plus på 4500 nye indbyggere. Den positive tendens er fortsat i 2015, hvor der allerede i første halvår er kommet 3900 til.

- Det går lidt op og ned med de her tilflytningstal. Og vi skal heller ikke lægge mere end som så i, at Holbæk lige nu er i top i 2015. Vi ser en generel tendens til at flere indbyggere kommer til, og ser vi bare to år tilbage, ja så havde vi befolkningstilbagegang. Så det tyder på en positiv udvikling, som forhåbentlig fortsætter nogle år frem, udtaler borgmesteren.

Brug for uddannede folk

I sin rolle som formand for Væksthus Sjælland, ser Søren Kjærsgaard også den positive udvikling som noget, der kan styrke erhvervslivet fremad.

- Vi er i en situation, hvor hjulene for alvor er begyndt at rulle ude i virksomhederne, og det er dejligt. Men vi møder også flere og flere flaskehalsproblemer, hvor der ikke er den kvalificerede arbejdskraft, som efterspørges. Der er brug for uddannede folk med både korte og lange uddannelser, og det er afgørende, at vi får skubbet både unge og ikke mindst ufaglærte ind på arbejdsmarkedet med en relevant uddannelse, udtaler Søren Kjærsgaard.

Generelt tror Søren Kjærsgaard på vækst til Region Sjælland både i firhold til befolkning og erhvervsliv.

- Jeg synes, vores region har rykket sig rigtig meget over de seneste år. Vi blev hårdt ramt af finanskrisen, men vi står i dag med et endnu stærkere erhvervsliv, som udvikler sig og skaber højere omsætning og dermed nye job. I Væksthuset møder vi virksomheder, som har klaret krisen godt og nu er i kraftig vækst, så vi har alt mulig grund til at tro på fremtiden, slutter Søren Kjærsgaard.