¨

Holbæk Teater: Forberedelserne til årets sommerteater i er fuld gang

Det er muligt at opleve Gøngehøvdingen på Holbæk Teater mellem den 11. august og den 2. september. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Til august slår Holbæk Teater dørene op til rablened sommerteater, hvor Gøngehøvdingen står for skud. Forberedelserne er i fuld gang.

Holbæk Teater er traditionen tro ved at gøre klar til årets sommerteater. Denne gang har de kastet sig over et velkendt stykke litteratur, nemlig Gøngehøvdingen.

Sidste sommer blev Jorden Rundt i 80 Dage i Holbæk Museumsgård en ubetinget succes, hvor alle forestillinger var totalt udsolgte. Og i år er det altså Gøngehøvdingen, der står for tur.

Læs også Sort, gakket, sommerteater i Holbæk

Instruktør: Den viser et kvindesyn, der er uspiseligt i vore dage

- Man behandler en kendt, gammel historie meget respektløs og bruger den som gulvtæppe for at lave en farceagtig forestilling, siger Flemming Jensen, der er forfatter og instruktør på Holbæk Teater.

Gøngehøvdingen Svend Poulsen, også kaldet Svend Gønge og hans trofaste følgesvend Ib kæmper en brag kamp for den danske nationalromantik, imens den utryghedsskabende usle taterkvinde, Kulsoen, prøver at gøre livet surt for dem.

I den tid vi lever i, er der meget politisk korrekthed, og det er meget sjovt at prøve at udfordre det en lille smule

Flemming Jensen, forfatter og instruktør på Holbæk Teater

- Den er oprindelig en hyldest til helten i krig, og det viser et kvindesyn, som er fuldstændig uspiseligt i vores dage. Og det er det, vi udstiller, siger Flemming Jensen.

Skuespiller: Det er sjovt at udfordre den politiske korrekthed

Flemming Jensens "gøngehøvdingen" er - meget langt fra at være politisk teater, men der er kant. Den erfarne humorist kan ikke lade være med at pege på ligheder mellem 1600 og i dag.

- Forskellen mellem høj og lav, de adelige og bønder, tog man som en selvfølge. Den forskel skal man til at vænne sig til igen, nu hvor uligheden herhjemme bliver større og større.

Der er fire skuespillere i front, men de får hjælp. Blandt andet af et kor af unge teaterstuderende fra det lokale Drama College

- I den tid vi lever i, er der meget politisk korrekthed, og det er meget sjovt at prøve at udfordre det en lille smule, siger Brian Mikkelsen, skuespiller og direktør.

Det er først til august publikum Kan sætte sig tilrette i Holbæk Museums smukke gård.

Læs mere på teaterets hjemmeside her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App