Holbæk Sygehus vinder vigtig pris: - Jeg er meget stolt

Kirurgisk Afdeling på Holbæk Sygehus kan fremadrettet kalde sig årets bedste praktiksted for sygeplejestuderende i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en tid hvor sygehusene er presset af coronavirus og mangel på sygeplejersker, er der alligevel stor glæde at finde på Kirurgisk Afdeling på Holbæk Sygehus.

Afdelingen har nemlig vundet prisen som årets bedste praktiksted for sygeplejestuderende i Region Sjælland.

- Jeg er meget stolt for den anerkendelse studieenheden og Kirurgisk Afdeling har fået ved at blive bedste praktiksted. Vi havde sat det som et mål at blive nomineret til bedste praktiksted og er meget stolte af, at vi ikke kun blev nomineret, men rent faktisk vinder prisen, lyder det fra ledende oversygeplejerske på Kirurgisk Afdeling, Lene Glistrup, i en pressemeddelelse.

quote Vi vil selvfølgelig se, hvad vi kan lære af Kirurgisk Afdelings måde at have studerende i praktik på

Gitte Jensen-Fangel, sygeplejefaglig vicedirektør på Holbæk Sygehus

Det er sygeplejestuderende, som tidligere har været i praktik på Holbæk Sygehus, der har nomineret afdelingen. En af dem er Kristin Toubro. For hende er netop studieenheden en af grundene til, at hun synes, det var et godt praktikforløb.

- Det giver rigtig god mening at samle de studerende og vejlederne, hvor vi fik lov til at være selvstændige og kunne tage ansvar med vejlederne i ryggen. Jeg synes, det gav god mening, at vi kunne reflektere sammen, og så synes jeg bare, det har været en god afdeling at være på, lyder det fra den sygeplejestuderende i en video fra prisoverrækkelsen.

Det er Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, som udvælger vinderne.

I udvælgelsen til prisen blev der lagt særligt vægt på, at studerende får lov til bare at være studerende på afdelingen.
I udvælgelsen til prisen blev der lagt særligt vægt på, at studerende får lov til bare at være studerende på afdelingen. Foto: Holbæk Sygehus

Studerende er studerende – ikke sygeplejersker

At det lige præcis blev Kirurgisk Afdeling på Holbæk Sygehus, der løb med prisen, skyldes ifølge afdelingen selv, at der er lagt et stort arbejde i at skabe gode rammer for de studerende. På afdelingen har især vejlederne fået en stor rolle med at coache de kommende sygeplejersker.

- De studerende giver udtryk for, at studieenhedens rammer er trygge og motiverende for udvikling af deres færdigheder. Vi håber, at vi kan inspirere andre til at opbygge studieenheder, og vi vil meget gerne dele ud af den viden og erfaring, vi har, skriver Lene Glistrup.

Læs også
Holbæks første sygeplejerske i mål: - Jeg glæder mig til at komme ud at være sygeplejerske
Læs også
Holbæks første sygeplejerske i mål: - Jeg glæder mig til at komme ud at være sygeplejerske

Også sygeplejefaglig vicedirektør Gitte Jensen-Fangel er meget stolt af prisen.

- Jeg er meget stolt på sygehusets vegne. Vi vil selvfølgelig se, hvad vi kan lære af Kirurgisk Afdelings måde at have studerende i praktik på, så vi kan brede det ud på resten af sygehuset.

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning har i deres udvælgelsesproces først og fremmest lagt vægt på, at de studerende på Kirurgisk Afdeling får lov til bare at være studerende. Derudover har de studerende gode muligheder for tværprofessionelt samarbejde og for at lære praktiske færdigheder i sygehusets færdighedslaboratorium. Her kan de kommende sygeplejersker blandt andet øve sig på dukker under vejledning.