Holbæk-svømmer efter OL-skuffelse: Jeg er afklaret

Rikke Møller Pedersen tog ikke den OL-medalje, hun havde håbet på i 200 meter bryst. Hun er afklaret med at have gjort det så godt, som hun kunne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen kan stadig ikke skrive OL-medaljevinder på sit cv.

Natten til fredag dansk tid sluttede hun på sidstepladsen i finalen i favoritdisciplinen 200 meter bryst.

- Det er klart, at jeg står her og er skuffet. Jeg havde ønsket mere. Om ikke andet for mine egne forventninger til mig selv. Det er de højeste og sværeste at tackle, siger Rikke Møller Pedersen til BT.

- I forhold til, hvad jeg har lagt i det og selvfølgelig gerne ville og har drømt om, så er jeg da skuffet. Men jeg ved også, at der er en ro i mig, der ligesom er afklaret med, at jeg har lagt det i det, som jeg kunne, siger hun.

Danskeren var ellers fremragende ude og vendte først efter 50 meter og som nummer tre, da halvdelen af løbet var overstået.

Men et af de største danske medaljehåb set over alle sportsgrene kunne ikke følge med, da medaljerne skulle fordeles på de afgørende meter.

Følte sig klar

Hun afviste, at pres og forventninger fra omgivelser havde påvirket hendes præstation.

- Det synes jeg ikke. Jeg synes faktisk, jeg stod klar. Jeg har virkelig prøvet hver dag, rigtig, rigtig længe og alle de dage, jeg har været her, at tage de beslutninger, jeg synes var mest rigtige i forhold til at præstere bedst, siger Rikke Møller Pedersen.

Hun skal i OL-bassinet igen fredag aften som en del af den danske holdmedley i 4 x 100 meter.

/ritzau/