Holbæk Sportsby: - Fejl på stadion bliver rettet til august

Det nye fodboldstadion i Holbæk Sportsby er ved en fejl lavet for lille i forhold til reglerne. Fejlen vil være rettet i august, siger bestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere foreninger klager over fejl i Holbæk Sportsby, der netop er indviet. Blandt andet er det nyåbnede fodboldstadion ved en fejl lavet for lille, så det ikke opfylder divisionsforeningens officielle krav.

- Helt konkret er baneanlægget lavet, så den dimension banen skal have, ikke kan ligge inden for de givne rammer, siger Asger Madsen, der er salgs- og Kommunikationschef i Bold og Idrætsforeningen.

Det betyder, at fodboldbanen på det nye stadion i Holbæk Sportsby, der er ejet af Holbæk Kommune og drives af Holbæk Sportsby A/S, er 15 centimeter for smal og 18 centimeter for kort i forhold til reglerne.

Helt konkret betyder det, at der sammenlagt er 28 kvadratmeter fodboldbane for lidt. Det svarer cirka til en halv cirkel af midtercirklen.

Klubben har derfor været nødsaget til at få dispensation af DBU det første år, så fejlen kunne blive udbedret.

Nu har bestyrelsen for Holbæk Sportsby dannet sig et overblik over fejlen og vurderer, at fejlen vil være rettet i midten af august.

- Det vil vi udbedre absolut hurtigst muligt, og allerede i uge 31 går arbejdet med at flytte tilskuerhegnet i gang, og planen er, at stadion lever 100% op til kravene midt i august måned 2019.

- Vi glæder os til at byde rigtig mange fans velkommen til fodbold på Holbæk Stadion i Holbæk Sportsby, lyder det fra Carsten Damgaard, der er direktør i Holbæk Sportsby i en pressemeddelelse.

Basketballbane er for lille

Basketballbanen i Holbæk Sportsby er også fuld af fejl.

Basketballbanen er for lille og mangler fem meter i bredden. Det betyder, at de voksne kan spille på tværs på den lange side, men de små kan ikke spille, fordi banen er for kort. Derfor kan de kun bruge banen til at øve på.

- I princippet mangler der fem meter i længden, siger Henrik Nielsen, der er formand for Holbæk Basketball Klub.

Selvom der er tre net, er der reelt set kun to baner på tværs af hallen, og i hallens sider er de store metalsøjler kun delvis skærmede med skumgummi.

- Forestil dig, at man løber på tværs af banerne og får et lille puf, som man nu gør en gang imellem i basket og ryger ud og render ind i jernstolpen. Så kan man komme alvorligt til skade, siger Henrik Nielsen.

- Det er selvfølgelig superærgerligt, når man nu bygger noget nyt, at man så ikke får den optimale løsning.

Uenighed om hvem der har ansvar

Basketballspillerne får ikke en ny sal, men sikkerheden skal undersøges. 

Fodboldbanen skal udvides og flislægning ved tennisbanerne er der ingen, der vil tage ansvaret for.

Direktøren for Holbæk Sportsby mener dog ikke, at de alene har ansvaret for at forbedre forholdene.

- Når sportsbyen er afleveret i forhold til det krav, som Holbæk Kommune har stillet i udbuddet, hvem skal så betale for de forbedringer og de mangler, der trods alt må have været også i forhold til foreningerne.

På trods af manglerne er han optimistisk.

-Tro mig. Der vil jeg godt lægge hovedet på blokken – Holbæk Sportsby bliver en megastor succes.